Кристиано Роналдо е най-слабият изпълнител на преки свободни удари в Серия А, сочи статистиката. Според нея звездата на Ювентус все още не е вкарал гол от фаул, въпреки че е имал на разположение 24 опита. В 15 от случаите португалецът е пратил топката в стената. 

В миналото Кристиано бе смятан за фин специалист в статичните положения, като в сметката му има впечатляващи голове за Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. 

В негово отсъствие срещу Бреша статичните положения изпълняваха Пауло Дибала и Миралем Пянич, а в Италия се чудят докога Роналдо ще бъде щатен изпълнител на ситуациите. 

Вестник “Ас” преброи, че Роналдо е изпълни 24 свободни удара в Серия А, откакто премина в Ювентус през миналия сезон. В 15 от случаите топката е удряла стената, два пъти е стрелял покрай вратата, а седем пъти вратарите са отразявали. 

Към момента втори след Роналдо по този показател е Камило Киано от Фрозиноне, който няма гол след 21 изстрела от фаул. В тима на Юве има далеч по-добри изпълнители на свободни удари - Дибала има 9 гола на сметката си, а Пянич - 7.