Ювентус се измъкна от сложна ситуация и след гол на Кристиано Роналдо от дузпа в 95-та минута спечели домакинството си на Дженоа с 2:1. Леонардо Бонучи бе дал аванс на “Старата госпожа” в 36-та минута, а малко след това Кристиан Куаме изравни. В началото на второто полувреме гостите останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Франческо Касата, а пропуските пред вратата им се заредиха един след друг. 

В 86-та минута Адриен Рабио също бе изгонен заради необмислено нарушение, а драмата в последните минути бе истинска. Първо в 92-та гол на Роналдо бе отменен заради засада. Португалецът все пак вкара от дузпа малко след това, като сам си я изработи миг по-рано. 

Така Ювентус си върна първото място в класирането с актив от 26 точки след 10 мача, с 1 повече от втория Интер. В Топ 4 са още отборите на Аталанта с 21 и Рома с 19, докато Дженоа е точно над чертата - 17-та позиция с 8.  

Ювентус започна силно срещата и в началните минути Пауло Дибала и Федерико Бернардески пробваха късмета си, но без успех. В 17-та минута Дибала настрои мерника си и отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но Андрей Раду спаси. Малко след това аржентинецът отново обстрелва вратата на гостите, но този път сантиметри не му достигнаха да намери целта. 

След половин час игра и Кристиано Роналдо пробва да отбележи, но Раду отново показа блестящ рефлекс. Румънският вратар на гостите направи още по-впечатляващо спасяване в 34-та минута, когато отрази удар на Дибала по диагонала. При последвалото центриране от ъгловия удар Леонардо Бонучи изпревари Раду и успя да насочи топката във вратата - 1:0 за Ювентус. 

Дженоа обаче върна гола много бързо. В 41-та минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката, а Кристиан Куаме стреля от границата на наказателното поле, топката се отклони от тялото на Бонучи и излъка Буфон за 1:1. 

В началото на второто полувреме изглеждаше така, че Ювентус няма да има проблеми да спечели мача. Това стана в 51-та минута, когато Франческо Касата беше изгонен за втори жълт картон заради нарушение срещу Дибала. До края “Старата госпожа” обсади наказателното поле на Дженоа, но все нещо не стигаше за гол.

В 61-та минута беше изгонен резервният вратар на гостите Федерико Маркети за оспорване на съдийско решение, но това не се отрази на числеността на тима му тъй като стражът бе на резервната скамейка. 

Иначе в игрището Ювентус пробваше всичко, но гол така и не падаше. В 71-та минута Раду показа отново класа след удар на Бернардески, а при последвалия ъглов удар хвана топката на сантиметри преди да премине цялата голлинията след удар на Роналдо с глава. 

Малко след това Дибала пусна фин пас зад защитата на гостите към Кристиано, който отново пропусна, като прати топката с глава покрай гредата. В 80-та минута Дъглас Коста отправи мощен удар от 25 метра и изглеждаше, че Раду няма какво да направи. Топката обаче облиза гредата. Така се стигна до 87-та минута, когато се получи равенство на терена и по отношение на играчите - резервата Адриен Рабио беше изгонен за втори жълт картон. 

Във втората минута на даденото продължение изглеждаше, че Кристиано Роналдо ще донесе победата на Юве. Португалецът засече остро центриране на Куадрадо от дясното крило и вкара за 2:1. Бурната радост на Роналдо и феновете на Юве обаче секна бързо, защото голът беше отменен заради засада. 

Ювентус обаче продължи да търси победата и малко след това Роналдо спечели дузпа след контакт с Антонио Санабрия в наказателното поле. Кристиано бе точен от бялата точка и донесе трите точки на торинци с 5-тия си гол от началото на сезона.

Ювентус - Дженоа 2:1

1:0 Леонардо Бонучи 35’

1:1 Кристиан Куаме 41’

2:1 Кристиано Роналдо 90+5’

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Бонучи, Ругани, Алекс Сандро, Кедира (61 - Рабио), Бентанкур, Матюиди (61 - Рамзи), Бернадески (79 - Коста), Дибала, Роналдо.

Дженоа: Раду, Джилионе, Ромеро, Сапата, Анкерсен, Шьоне, Касата, Агудело (84 - Радованович), Пандев (68 - Гюмюш), Куаме (81 - Антонио), Пинамонти