Бившият нападател на Рома Антонио Касано направи интересно изказване по повод скандалите с Кристиано Роналдо.

Голямата звезда на шампиона Ювентус беше сменен в 55-ата минута по време на снощното дерби с Милан, спечелено от "бианконерите" с гол на резервата на португалеца – Пауло Дибала.

Петкратният носител на Златната топка не е догледал мача докрай и е напуснал "Алианц Стейдиъм" три минути преди последния съдийски сигнал.

Касано разкри, че преди години се е забъркал в същата ситуация и това едва не му е докарало двугодишна дисквалификация. "Наистина ли си е тръгнал по-рано от края на мача? Това е забранено, защото после се извършва допинг контрол", разбуни духовете Касано в интервю за Corriere dello Sport.

Четете тук всички новини със скандалите около Кристиано Роналдо 

"Направих същото преди 12 години на дербито Рома – Лацио. Фабио Капело ме смени, разсърдих се и се прибрах у дома. Но се налагаше да се върна, защото трябваше да премина допинг тест. Ако го бях пропуснал, ме грозеше дисквалификация от 2 години", добави Касано.

Не е ясно дали Кристиано е бил сред избраните за проверка играчи и дали е напуснал стадиона с нечие разрешение. За втори пореден мач на Юве Маурицио Сари го заменя с Дибала. Първият беше срещу Локомотив Москва (2:1) в Шампионска лига и тогава Роналдо отказа да поздрави треньора.

И при двата случая поведението му беше оправдано с контузия.