Легендарният италиански треньор Фабио Капело разкритикува остро поведението на Кристиано Роналдо по време на дербито Ювентус – Милан (1:0).

В 55-ата минута Мауруцио Сари извади петкратния носител на Златната топка за сметка на Пауло Дибала, който по-късно донесе успеха за хегемона на Ботуша.

При смяната португалският национал се прибра директно в съблекалнята и напусна стадиона три минути преди края на сблъсъка в Торино.

Капело заяви, че поведението на Роналдо е било изключително грозно и трябва да служи за образец на останалите футболисти. "Налага се да е пример за подражание, дори когато напуска терена. В наказателното поле е шампион, голов хищник, но реално не е преодолял съперник един срещу един от три години", продължи с критиките си Капело.

"В края на мача бих говорил с него от уважение към съотборниците. Нужно е да ги уважава. Щях да му кажа, че го вадя от игра, защото искам да спечеля мача", добави Капело по повод втората поредна смяна на Роналдо.

Сари го замени и при трудния успех с 2:1 над Локомотив Москва в Шампионска лига, след което Кристиано отказа да го поздрави. После звездата пусна поздрав за успеха в социалните мрежи, но сега все още мълчи, което навежда на мисълта, че е разочарован.