Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, заяви, че тази вечер или утре ще вземе решение дали да използва Кристиано Роналдо срещу Атлетико Мадрид.

Петкратният носител на Златната топка пропусна гостуването на Аталанта (3:1) заради контузия. Целта беше той да бъде запазен за сблъсъка от Шампионска лига, но още не е готов на 100%.

"Връзката ми с Роналдо е добра. При смяната с Милан той се ядоса, което означава, че има силна мотивация. Кристиано проведе цялата тренировка вчера и изглежда се възстановява. Ще преценяваме днес и утре. Но е много положително, че се подготвя наравно с отбора", заяви Сари на пресконференцията преди срещата с "дюшекчиите".

Относно Матайс де Лихт и Федерико Бернардески, които са с проблеми от гостуването в Бергамо, треньорът заяви, че всичко зависи от това как се чувстват. "Имат наранявания, които носят болка. Ще видим дали е поносима или не", разясни Сари.

За мача с Атлетико, той заяви, че ако Юве игра с мисълта, че се е класирал на 1/8-финалите, ще си утежни ситуацията. "Напоследък отборът на Диего Симеоне се променя, иска да играе повече. Основната ни задача е да спечелим групата", допълни тактикът.

В класирането Юве има 10 точки и вече си гарантира продължаване напред. "Дюшекчиите" са със 7 т. и при победа в Торино, ще се изкачат на върха заради по-добри показатели в директните двубои. Локомотив Москва и Байер Леверкузен имат по 3 т.