Вратарят на италианския хегемон Ювентус – Джанлуиджи Буфон, заяви, че винаги е удоволствие да играе срещу Реал Мадрид.

 

  • Жребий

Двата гранда на европейския футбол могат да се паднат един срещу друг още на 1/8-финалите в Шампионска лига. Причината за това е, че "Кралете" завършиха на 2-ро място в групата си, докато "Старата госпожа" спечели своята. Жребият ще се тегли в понеделник от 13.00 часа наше време.

 

  • Интервю

"Винаги е удоволствие да срещнем Реал Мадрид", каза легендарният вратар в интервю пред Tuttosport. "Уважението, което имам към тяхната история и техните играчи, е огромно. Може два фантастични отбора да се изправят един срещу друг", добави Буфон.

 

  • Трилър и червен картон

Юве и Реал за последно бяха съперници през 2017 г. на 1/4-финалите в турнира. Испанците спечелиха с 3:0 в Торино, но на реванша се разигра истински трилър. Гостите водеха с 3:0 на "Бернабеу" до 90-ата минута, но "белите" стигнаха до дузпа, от която Кристиано Роналдо не сбърка. При разправиите относно наказателния удар Буфон получи директен червен картон за обида срещу съдията. "Гледам към този мач с позитивно мислене. Дадохме пример за решителност и сила", каза Буфон относно драмата преди 1,5 г.

 

  • Постижение

Според мнозина срещата в Мадрид беше последна за Буфон с екипа на Юве в Шампионска лига. През лятото обаче ветеранът изненадващо се завърна в Торино след едногодишен престой в ПСЖ. Той прие ролята да е резерва на Войсчех Счесни, но при успеха с 2:0 над Байер Леверкузен застана на вратата. В Германия Буфон записа своя мач №51 в турнира без допуснат гол, което е второто най-добро постижение след това на Икер Касияс (57). 

Буфон срещу Реал, Байерн, Барса и Ла Коруня в ШЛ:

Клуб Победи  Равни  Загуби  Допуснати голове  Сухи мрежи 
4 2 5 17 2
2 2 4 14 3
2 3 2 8 3
1 2 3 8 1