Италианският шампион Ювентус разби с 3:1 Удинезе в мач от 16-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.
 
Хегемонът на Ботуша сложи точка на спора още през първото полувреме, когато с два гола на Кристиано Роналдо и един на Леонардо Бонучи си осигури аванс от три чисти попадения. След почивката срещата се доиграваше, въпреки че имаше няколко напечени ситуации пред двете врати. В продължението Игнасио Пусето направи загубата за "фриулите" по-почетна. 
 
За първи път откакто е при "бианконерите", пък Роналдо се разписва в четвърти пореден двубой, след като преди това беше точен срещу Сасуоло (2:2), Лацио (1:3) и Байер Леверкузен (2:0).
 
Вижте пълното класиране в Серия "А"
 
С успеха Юве излезе на 1-во място в класирането с 39 точки, с 1 повече от Интер, който тази вечер гостува на Фиорентина. Удинезе остава 15 т. на 17-та позиция.

"Бианконерите" влязоха в мача в опит да се върнат на победния път, след като в предните два кръга направиха 2:2 със Сасуоло и паднаха с 1:3 от Лацио за първата загуба през сезона. На вратата застана Джанлуидиж Буфон, тъй като Войсчех Счесни получи контузия. Мерих Демирал за втори пореден път започна титуляр, след като смени Матайс де Лихт.
 
За първи път Маурицио Сари се реши да заложи в предни позиции от 1-ата минута едновременно на Пауло Дибала, Гонсало Игуаин и Кристиано Роналдо. Аарън Рамзи се завърна след контузия, но остана на пейката. Възстановеният Родриго Бентанкур стартира  в халфовата линия, заедно с Адриен Рабио. 
 
Юве поведе още в 9-ата минута. Тогава Пуало Дибала се озова на добра позиция на границата на наказателното поле. Той обаче не успя да стреля, но това стори връхлитащият Кристиано Роналдо, който с бомбено изпълнение матира вратаря за 1:0! Юве продължи да диктува събитията на терена и по-късно удар на Дибала беше блокиран. В 21-ата минута аржентинският национал се разписа, но голът беше отменен за игра с ръка.
 
До този момент гостите не успяваха да сътворят нищо интересно в предни позиции, докато шампионите не спираха да атакуват.  В 27-ата минута торинци бяха на косъм от втори гол след контра като по учебник. Всичко започна от Дибала, който отне топката в центъра на терена и напредна. Преодоля съперник с прекрасен финт, след което с фамозен пас в коридор изведе Роналдо. Португалският ас беше затворен, но върна към Гонсало Игуаин, който стреля мощно в долния десен ъгъл. Хуан Мусо обаче успя да избие с една ръка.
 
В 36-ата минута Ел Пипита шутира силно от дистанция, но отново вратарят го лиши от гол. Секунди по-късно Юве удвои преднината си. Игуаин с чудесно подаване през центъра на защитата изведе Роналдо сам срещу вратаря и петкратният носител на Златната топка не сбърка с удар по земя – 2:0! Така за първи път откакто е в Юве, Кристиано се разписва в четири поредни мача.
 
В самия край на полувремето преднината за домакините стана стряскаща. След центриране от корнер Мехди Демирал намери Леонардо Бонучи, който с глава вкара третия си гол през сезона в калчото за 3:0! След почивката Удинезе създаде две бързи опасности пред Джанлуиджи Буфон. Първо Демирал успя да блокира Кевин Лазаня във вратарското поле, а после легендата спаси удар на нападателя.
 
Между двете изпълнения Дибала се опита с много красиво изпълнение да прехвърли Мусо, но топката кацна върху горната греда. В 70-ата минута Игуаин изведе Роналдо по фланга, но първият изстрел на португалеца беше блокиран, а при добавката мерникът му изневери. В 74-ата минута Буфон спаси удар на Лазаня, а секунди по-късно отново легендата беше на мястото си след мощно изпълнение на Секо Фофана.
 
В 82-ата минута Кристиано се размина с хеттрика, след като Мусо изби изстрела му, а след това уцели и гредата. В продължението Игнасио Пусето преодоля Буфон за крайното 1:3. 
 
Ювентус – Удинезе 3:1
 
Голмайстори: 2:0 Роналдо (9, 37), 3:0 Бонучи (45), 3:1 Пусето (90)
 
Ювентус: Буфон, Данило, Бонучи (75-Де Лихт), Демирал, Де Шилио, Рабио, Бентанкур, Матюиди, Дибала (75-Бернардески), Игуаин (80-Игуаин), Роналдо
Треньор: Маурицио Сари
 
Удинезе: Мусо, Де Майо, Трост-Еконг, Нуйтинк, Тер Авест, Фофана, Мандрагора, Де Паул (67-Уолъс), Ларсен (87-Несторовски), Окака Чука (61-Пусето), Лазаня
Треньор: Лука Готи
 
Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Фабрицио Паскуа
Жълти картони: Дибала (Ювентус); Нуйтинк (Удинезе)
 
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventus%2Fvideos%2F1996130463865717%2F&show_text=0&width=476" width="476" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>