Бившият хърватски национал Марио Манджукич официално премина в катарския отбор Ал-Духаил. По този начин той сложи край на престоя си в италианския хегемон Ювентус след четири години и половина.

През този период той изигра 126 мача за Ювентус и реализира 44 гола. По-рано тази година той поднови договора си с клуба, но нещата за него се промениха с идването на Маурицио Сари в клуба. Той остана извън плановете на наставника като негов трансфер се очакваше още лятото. Тогава той предпочете да не избързва с решението си и да остане поне до зимата в Ювентус. Манджукич не попадна в списъка с играчи за Шампионската лига и не записа нито една игрова минута през сезона.

Преди няколко дни той написа благодарствено писмо към феновете и съотборниците си. Специално спомена в него и имената на Алегри и Марота, които бяха причината за неговия трансфер в Ювентус. Ето и пълният текст на писмото, цитирано от Juventusbulgaria.com.

"Невъзможно е да се обобщят тези години с обикновено сбогуване. Но се надявам, че сте видели моята страст към този клуб и към този отбор във всеки един мач, който изиграх за Ювентус. Голямо благодаря към г-н Алегри и г-н Марота, че ме пожелаха в Торино.

Благодаря на всички мои съотборници през тези сезони. Наслаждавах се истински на всяка битка проведена заедно с вас като ние спечелихме повечето! Няма да забравя всички победи и трофеи – резултатът от нашите качества, усърдна работа и отборен дух. Голямо благодаря и на целия щаб, който работи „зад кулисите“ – треньори, медицински екип, физиотерапевти и всеки друг човек, който помaга футболистите на Ювентус да са в най-добро състояние.

Накрая, най-големите благодарности са към прекрасните фенове, които са истинската причина защо този клуб да е толкова голям и успешен. Оценявам подкрепата, която показвахте към мен от първия ден. В заключение, винаги се опитвах да дам най-доброто от себе си за „бианконерите“. Желая ви всичко най-добро! А за мен е време за нова страница в моя живот".