Германският хегемон Байерн Мюнхен може да си върне крилото Дъглас Коста заради натиск от някои водещи футболисти, информира списание "Шпорт Билд".

По време на лагера на баварците в Катар треньорът Ханзи Флик е свикал съвета на играчите, съставен от Мануел Нойер, Томас Мюлер, Давид Алаба, Джошуа Кимих и Роберт Левандовски.

Всеки един от тях е бил попитан какво мисли за настоящия състав и с кои футболисти Байерн може да бъде подсилен през зимата. Асовете заявили, че отборът има нужда от нови лица както в отбрана, така и в атака.

Сред предложението играчи бил и Дъглас Коста, който игра за отбора от 2015 до 2017 година, записвайки 14 гола и 27 асистенции в 77 мача. Бразилецът имаше феноменален първи полусезон в Мюнхен, но след това нивото му спадна най-вече заради честите травми.

Договорът на Коста с Ювентус е до лятото на 2022 година, но футболистът не играе редовно и затова е напълно възможно той да се върне в Мюнхен още тази зима.

"Шпорт Билд" допълва, че баварците обмислят договор за наем. Интересното е, че Коста игра под наем в Ювентус през сезон 2017/18, след което беше откупен от италианския хегемон.