Борусия Дортмунд е съвсем близо до привличането на ненужния в италианския хегемон Ювентус Емре Джан, съобщава La Gazzetta dello Sport.

Според изданието германският национал вече се е разбрал с рурците за личния си договор. Заплатата му не се споменава, но продължителността ще е до 2024 година.

Сега остава и двата клуба да си стиснат ръцете, но трансферната сума се очертава като най-сериозната пречка пред сделката. Дортмунд предлага 18 милиона евро за Джан, но Юве настоява да получи повече.

Все пак очакванията са двете страни да си стиснат ръцете и 24-годишният футболист да премине на "Сигнал Идуна Парк". Името му беше свързвано още с Милан, Евертън, Манчестър Сити, Барселона и ПСЖ.

Джан премина в Юве през 2018 г. като свободен агент от Ливърпул. Той обаче не успя да се наложи в титулярния състав, а след идването на Маурицио Сари за треньор играе много рядко.

Той има едва 8 мача в Серия "А", в които е получил 2 жълти картона. Джан не беше картотекиран и за участие в груповата фаза на Шампионска лига през есента.