Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Маурицио Сари, остана много доволен от победата с 2:0 над Интер в голямото дерби на Ботуша, което се игра без фенове заради разрастващата се епидемия от коронавируса.

С успеха "бианконерите" увеличиха преднината си пред миланци на 9 точки, но отборът на Антонио Конте е с мач по-малко, домакинство на Сампдория.

Именно заради това Сари предупреди по пътя към 9-та поредна титла има още 12 мача, макар че не е ясно дали калчото ще завърши заради вируса. "Това е важна победа, но остават още 12 мача, така че ни предстои дълъг път до края. Представянето ни бе дори по-добро от това, което очаквах да видя. Напоследък имахме някои колебания, затова избрах да започнат играчи, които да ни дадат повече енергия във физическо и психологическо отношение. Тези играчи ме впечатлиха в тренировките, но това може да се промени в следващите дни", заяви Сари, след което конкретизира избора си отново да върне Хуан Куадрадо на десния бек.

Вижте класирането в Серия "А"

Пред него започна Дъглас Коста, докато Пауло Дибала седна на резервната скамейка. "Обмислихме този вариант с моя щаб вчера, защото, ако бяхме пуснали Куадрадо в атака, това означаваше Коста и Дибала да останат на пейката. Така решихме да започнем с Коста, а Дибала да бъде тайният ни коз, който да пуснем в правилния момент", разкри Сари.

Той не спести добри думи и за Аарън Рамзи. Уелският национал започна колебливо престоя си в Юве, но в последно време започва да показва добро ниво. Той се разписа при успеха с 2:1 над СПАЛ Ферара, а снощи се отличи с гол и асистенция.

"Той има нужда да разполага с повече пространство пред себе си, защото иначе се губи на терена. В момента се справя добре в халфовата линия, отколкото зад нападателите. Но трябва да признаем, че сега е и в по-добра кондиция в сравнение с времето, когато действаше като трекуартиста. Гонсало Игуаин се жертва много за отбора и помагаше топката да не стига до Марсело Брозович. Това обаче доста изцеди силите му и тогава дойде моментът да пусна Дибала, който може да бъде унищожителен. Мислех да го пусна в игра минута преди първия гол, но дори и след това прецених, че той може да ни помогне да подпечатаме победата си", каза още Сари.

"Интер опита да ни пресира високо през първото полувреме и вероятно изхаби много енергия. Инерцията на мача се промени след нашия гол и след това си върнахме увереността и изиграхме много силни 20 минути, докато съперникът се загуби. Много съм доволен, че класен отбор като Интер почти нямаше опасен удар в мача", завърши треньорът на Юве.