Бившият нападател на Левски Петър Курдов отправи остри критики към "сините" за отпадането от Марибор във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

На фона на повечето суперлативи, които столичани и треньорът им Люпко Петрович получават, Курдов е на съвсем различно мнение. Под прицела му попаднаха всички футболисти, сръбската легенда и цялото ръководство на Левски.

"Какво достойно представяне? Ако Марибор беше вкарал дузпата, отивахме на загуба с няколко гола", каза пред Gol.bg Курдов, след което добави, че главният съдия от Дания Михаел Тикгаард е можел да даде и да не даде наказателен удар за "сините" при ситуацията в 58-ата минута. "Положението беше 50 на 50", уточни Курдов и после започна с острите критики.

"Вижте, много хора се страхуват да говорят, за да не им се обидят. Но аз гледам реално на нещата и казвам каквото мисля. Люпко Петрович е шовинист! Не знае дума български, ако беше в Германия още на втория ден да е започнал да учи немски. От колко време вече у нас? Много го хвалят, но той е с остаряло мислене. Добре, че преди беше Наско Сираков да му бърше г*за. Левски винаги е изповядвал атакуващ и атрактивен футбол, а сега играе страхливо. В Словения имахме само едно голово положение, което е срамно", каза гневният Курдов, след което подхвана ръководството на клуба.

"Кой доведе тези футболисти? Какво е това недоразумение Сашо Александров? Андрей Желязков, Иво Тонев, всички веднага да си събират багажа. В Левски са на хранилка и обикалят като гладни кучета. Ще направят Левски-Славия-Локомотив София! Има легенди, които се чудят как вържат двата края. Петър Петров претърпя две операции и няма кой да помогне на дългогодишен капитан на Левски. Това е срамота".

"В управлението трябва да влязат истински левскари. Не искам да назовавам имена, но тези да си тръгнат на секундата. Не целя да обидя никого, гледам нещата такива, каквито са и не ме е страх да говоря", завърши Курдов.