На ЦСКА ще му бъде изключително трудно в 1/2-финалните сблъсъци за Купата на България срещу Левски. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майъла преди първия мач между "червени" и "сините", който ще се играе днес от 18.00 часа.


"След нелепата загуба от Лудогорец ще сме сломени. Днешното дерби ще е изключително тежко за ЦСКА заради поражението в Разград. Ако бяхме спечелили, щяхме да влезем в сблъсъка с настроение, самочувствие на шампиони, но сега ще е обратното. На "Българска армия" трябва да има футболисти с манталитет на победител! Ако бяха такива, щяхме да победим в Разград. Но са прости момчета, глупави. Водим в края, да бяха симулирали, да се хванат за сърцето... Има 1000 неща, които да измислят, за да бавят време. Вместо това един нападател вкарва гол срещу петима наши защитници", заяви разпалено Илиев.


За днешния мач "армейците" имат сериозни кадрови проблеми. С наказания са голмайсторът Фернандо Каранга, един от големите лидери Станислав Манолев, както и Жеферсон. Георги Китанов, Александър Барт и Кирил Десподов пък са с контузии и не попаднаха в групата. "Сами са си виновни за санкциите!", отсече Илиев. "Държат се безобразно на терена и ги шарят с картони. Постъпката на Жеферсон беше голяма простотия. И това е професионален състезател", ядоса се Майкъла.

Той определи като глупост информациите, че на "Армията" има напрежение между българи и чужденци, защото това "не е на село". Илиев отново заяви, че треньорът на Левски Делио Роси залага на много чужденци, за да се опита да защитава трансферната си политика. Очакванията са Левски да започне мача най-много с двама българи – капитанът Божидар Митрев и евентуално Антонио Вутов. "Прави безумия. Станаха като Лудогорец с разликата, че в Разград легионерите са с класи по-добри, докато на "Герена" половината не стават", каза още бившият защитник.

Относно крайния победител от сблъсъка Майкъла заяви, че сърце не му дава да каже друго освен: "ЦСКА ще продължи много трудно, въпреки че вътрешният ми глас говори друго".