Легендата Любослав Пенев е точният човек за нов треньор на ЦСКА. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Бившият защитник е категоричен, че чуждестранен специалист няма да се справи с тежката работа на "Българска армия" и даде за пример Едуард Йорданеску, който през есента на 2016 г. се провали начело на "червените".

Относно информациите, че наставникът на Цървена звезда Владан Милоевич е фаворит за ЦСКА, Илиев заяви, че постът за сърбина ще е сериозно предизвикателство. "Манталитетът ни е много различен и заради това трябва да се заложи на българин. Любо Пенев е идеалният вариант. Той вече се е доказал у нас, има нужния опит и авторитет, за да се справи", обясни Майкъла.

Той защити освободения Стамен Белчев и заяви, че хасковлията си е свършил работата по-възможно най-добрия начин. "С наличните футболисти, толкова. Не може да се разчита само на един Фернандо Каранга. На ЦСКА са му нужни още 4-5 класни играчи, за да вдигне нивото си. През есента Белчев беше възхваляван, но пролетта загуби четири важни мача и всичко рухна. Той няма вина и сега обира пешкира, което е нормално за треньорската професия", смята Майкъла.

Накрая той заяви, че и ръководството, в лицето на Стойчо Стоилов и Пламен Марков, също трябва да носи отговорност за нулевия сезон. "Не е изключено временният вариант Христо Янев да стане постоянен по подобие на Белчев. Всички зависи от резултатите до края на сезона и най-вече от домакинството на Лудогорец", завърши Илиев.