Националният селекционер Петър Хубчев ходи на почти всички мачове от Първа лига, но ресурс няма. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той засипа със суперлативи бронзовия медалист от САЩ 94, заявявайки, че е страхотен специалист и тактик. "Но ще му бъде изключително трудно. Обикаля стадионите, но на мачовете от 22-ма футболисти има по 1,5, които са българи. Прав е като казва, че няма лидер, няма кой да поведе България. Дано нещо се промени", пожела си Майкъла.

Относно съперниците на националния отбор в следващите дни – Словения и Норвегия, Илиев заяви, че 4 точки от двата мача ще е страхотно постижение. "Равен в Любляна и победа в София. Противниците не са чак толкова силни", прогнозира той.

Според него отсъствието на контузения Антон Недялков няма да се отрази. "Той няма нищо общо с футболиста от ЦСКА. От любимец, от сърцето на "червените", се превърна в неориентиран и объркан футболист. Освен това всичките ни състезатели са от една класа. Има 2-3, които са малко по-добри и това е. Можем да печелим само с колектив", завърши Майкъла.

България гостува на Словения тази вечер от 21.45 часа наше време в дебютния си мач за Лигата на нациите. На 9 септември приемаме Норвегия, а в нашата група е още и Кипър.