Националният отбор на България леко надигна глава след силното си представяне в Лигата на нациите. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Лъвовете" не успяха да се класират на 1/2-финал в своята дивизия, но въпреки това изиграха силни мачове и финишираха на 2-ро място след Норвегия. Натрупаните точки ни върнаха в 3-а урна за квалификационния жребий за Евро 2020. Поне на хартия това ни отрежда по-лесни съперници.

"Много силно представяне на България. Словения е отличен отбор с играчи в големи първенства. Класираха се на Мондиал 2010, но сега завършиха с 3 точки, а ние с 11 т.", каза Майкъла пред нашата медия.

Той за пореден път похвали селекционера Петър Хубчев за работата, която върши, но смята, че "трикольорите" могат да играят и една идея по-добре.

"Може още малко, но и това е добре. Националният отбор леко надигна глава. Проблемът ни е, че нямаме футболисти в големи европейски отбори, които да са лидери. Не може да се разчита на един Георги Петков. Той е отличен вратар, но е временно решение", завърши Майкъла.