Кирил Десподов заслужено беше избран за Футболист на годината в България, но е срамно името му да се нарежда до това на Георги Аспарухов-Гунди, Христо Стоичков, Емил Костадинов и всички легенди, които са печелили приза. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Той добави, че който измежду нападателя на ЦСКА, Георги Петков и Тодор Неделев да е бил избран за №1, е щяло да бъде заслужено на фона на останалите български футболисти.

"Теглиш листче с името на един от тримата и който се падне, той е. Това по-скоро беше борба за второ място, защото нито един играч не заслужава наградата. За жалост това е състоянието на футбола ни. Само си спомнете преди какви играчи са се борили за №1. Тройката е била съставена от Стоичков, Красимир Балъков и Костадинов. Там са били още Йордан Лечков, Наско Сираков, Христо Бонев", добави с носталгия Илиев.

Според него призът няма да помогне на Десподов за трансфер в голям европейски клуб. Името на национала е свързвано с Фенербахче, Кардиф, Астън Вила, Мидълзбро, Динамо Киев, Спартак Москва, Олимпаикос, ПСВ Айндховен и др.

"Десподов не е изнесъл сам нито един голям мач в Европа или за националния отбор. Няма къде да го забележат на запад, за да отиде в някой гранд. Не е бил с решаваща роля срещу Левски или Лудогорец. Безспорно има голям талант, но няма нужната сцена, където да го демонстрира. Пожелавам му да отиде да играе в голям клуб", добави Майкъла.