ЦСКА ще победи Левски в утрешното Вечно дерби, ако не си вкара автогол. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

"Сините" спечелиха и двата сблъсъка през този сезон с по 1:0, след като Витаутас Черниаускас и Стивън Перейра забиха топката в собствената си врата.

Майкъла заяви, че очаква успех за "червените" с 2:1, ако не повторят изпълненията си от предходните мачове с 26-кратния шампион на България.

Левски излъга ЦСКА в скандален мач, съдия опорочи Вечното дерби + ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ

"Любо Пенев да вземе мерки нашите да не обличат сини фланелки отново. Врагът е друг, не нашият вратар, който се ошашави и се чуди кои удари да спасява. Намираме се в по-добро състояние от Левски, но точно това ме притеснява. Обикновено тогава играем трудно в дербито", добави Илиев.

Той каза още, че не бива за пореден път съдиите да се превръщат във водеща тема и похвали Любо Пенев за работата му на "Българска армия".

Левски тресна ЦСКА с автогол и свали "армейците" от първото място

"Имаме проблеми в защита. Очаква се Ангел Лясков да е титуляр отляво. Трябва много да внимава, защото Левски има бързи играчи по фланговете. Но Любо Пенев знае какво да направи. Виждате, пое отбора без да е правил селекция и подготовка и играем добре. Не ме притесняват реферите и Левски, притесняват ме нашите играчи да не си вкарат нов автогол", каза още Майкъла.

Вижте класирането в Първа лига

Мач №1 у нас ще се играе утре от 17.15 часа на националния стадион "Васил Левски". Преди него "червените" изостават на 3 точки от лидера Лудогорец, докато "сините" са далеч от върха.