Бившият футболист и директор в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори пред "Тема спорт" след загубата от Ботев Пд.
 
- Г-н Илиев, защо ЦСКА загуби още веднъж от Ботев?
 - Жалко за Гриша Ганчев, че им е осигурил такива условия, а насреща получава... видяхме какво. Не може един отбор извън Топ 3 на класирането да ти вкара 8 гола за 3 мача. За три срещи така и не се усетиха да сложат един човек до Неделев. Toй три двубоя си игра сам. През първото полувреме ЦСКА се представи добре, но като не може да вкара гол... Явно Пенев трябва да влезе да им покаже как става. А вече в защита не може по такъв елементарен начин да допуснеш две идентични попадения. Този, португалецът (б.р. - Нуно Томаш), и при двата гола, вместо да се връща назад, трябваше да атакува нападателя, а не да го гледа. От страх ли е, не знам, но не може такова нещо. Хайде през първото полувреме ЦСКА добре владееше топката, но като не можеш да реализираш... Не го разбирам. Всичко ти е осигурено, футболистите не са лоши, но е несериозно по този начин да защитават ЦСКА и собствените си имена. За цяла пролет отборът направи един наистина добър мач - с Лудогорец за купата. Но не може да разчиташ на една среща.
 
- Абдикира ли ЦСКА от битката за титлата след загубата от Ботев?
 - На 99 процента. Реално ЦСКА още е в сметките, защото и Лудогорец са трагични. Черно море ги размаза тотално. Почти всички ситуации на "Тича" бяха в полза на Черно море. Прекрасен отбор, играят със самочувствие и не се притесняват от никого. Проблемът е в Лудогорец, че им падна нивото и се доближиха сами до ЦСКА и Левски. Лошото за ЦСКА е, че получи куп добри възможности през пролетта да съкрати изоставането и се провали при почти всички шансове, футболистите трябва да се замислят много сериозно. Представянето в защита е безобразно, вратарите са средно ниво, има един-двама класни футболисти в средата на терена и един-двама в атака, но те пък не могат да вкарват.
 
- Срина ли се психически отборът след отпадането за купата, или проблемът е другаде?
 - Какво има да се сриват, като всичко им е наред - заплати, условия, за капак и Лудогорец губи и ти подава топката на празна врата. А ти, като не можеш да я уцелиш, кой ти е виновен?! Просто тези играчи нямат самочувствие, че са в ЦСКА. Това им липсва. ЦСКА трябва да ти е в главата, в сърцето и в мечтите. Стойчо Младенов им го каза наскоро, Любо Пенев също го каза - играчите трябва да знаят къде се намират. В ЦСКА, на "Народна армия", където сме свикнали да побеждаваме и да сме шампиони. А отборът просто няма този манталитет. Ето - един Неделев има манталитета да се надиграва с ЦСКА. Но тези на "Армията" нямат манталитета да се надиграват дори с Ботев. Сега цяла седмица трябва да си пускат трите срещи с Ботев, да си ги въртят по три часа на ден и да видят какво са играли и какви грешки са направили.
 
- Как си обяснявате факта, че ЦСКА цяла пролет не може да вкара след корнер, макар да изпълни над 70?
 - Тези ситуации се научават. Просто и елементарно. Явно не се работи достатъчно.
 
- Сега предстои ново много тежко гостуване на ЦСКА - на "Тича". От този двубой какво очаквате?
 - Вече всеки мач на ЦСКА е тежък, след като отборът не играе силно. Има и друго - Ботев им вкара 8 гола и другите ще видят, че не е страшно срещу ЦСКА. Изобщо няма да се изненадам, ако Черно море спечели. Ще е абсолютно равностоен мач. Да, ЦСКА е по-добрият отбор, но Черно море играе на предела на възможностите си. Докато ЦСКА показва около 60-70 процента от това, което може.
 
- Има ли нужда ЦСКА от много нови попълнения през лятото?
 - ЦСКА има нужда от футболисти, които са свикнали да побеждават и да печелят трофеи. Но този въпрос не е към мен. Не мога да се меся на спортно-техническото ръководство. Лошото е, че ЦСКА изпадна в изключително незавидно положение пред феновете. С тази игра отборът отблъсква привържениците, въпреки че тяхната подкрепа е впечатляваща. Но така е в ЦСКА - никой няма вот на доверие, когато губиш. Който и да е треньор, трябва да се доказва във всеки мач.