ЦСКА със сигурност ще победи Лудогорец в директната битка за титлата на България. Смелата прогноза направи анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Нещо повече, бившият защитник заяви, че дербито на "Българска армия" ще се развие като историческия реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига между Ливърпул и Барселона. Мърсисайдци спечелиха с 4:0 на "Анфийлд" и се класираха за решаващия мач с общ резултат 4:3.

"Но ЦСКА ще спечели с по-малък резултат – 2:0. Той също е напълно достатъчен, за да излезем на върха. Да ви кажа честно, повече ме притеснява дербито с Левски, отколкото срещата с Лудогорец. Но ще победим и ставаме шампиони. Проблемът е какво следва после – квалификации за Шампионска лига и там да не отпаднем от Люксембург, примерно", заяви Майкъла пред нашата медия.

Вижте класирането в Първа лига

Според него отсъствието на Николай Бодуров, който до последно е под въпрос за двубоя, няма да е проблем за ЦСКА. "Цялата ни защита е тромава и трябва много да внимава. Лудогорец може да ни разбие на контри. Това е мачът за доказване на Добри Митов. Колкото до сагата с напускането на Любо Пенев – да беше казал с имена с кои шефове не се разбира. Той е сериозно име, легенда, но трябва да говори в прав текст", добави Илиев.

ЦСКА приема Лудогорец утре от 20.15 часа. Преди дербито разградчани имат преднина от 3 точки на върха и предимство в директните мачове – две равенства и една победа за тях с 1:0.