Лудогорец, ЦСКА, Левски и Локомотив Пловдив ще преодолеят първите си съперници в евротурнирите. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Разградчани срещат унгарския гранд Ференцварош в първия кръг на Шампионска лига, докато "червени" и "сините" играят съответно с черногорския Титоград и словашкия Ружомберок в Лига Европа. "Смърфовете" пък чакат победителя от двойката Радник Биелина (Босна и Херцеговина) – Спартак Търнава (Словакия). Ето какво каза Майкъла пред нашата медия за всички двойки поотделно:

За Лудогорец: "Ференцварош беше възможно най-тежкият съперник на старта. Помним миналата година как МОЛ Види отстрани Лудогорец. Няма да е лесно. Дано новите попълнения се приспособят бързо. Прави се добра селекция с футболисти от висока класа. Въпросът е да се напаснат. Очаквам равенство в Унгария и победа в Разград. После ще бъде елиминиран и победителят от двойката Дюделанж – Валета".

За ЦСКА: "Титовград не е пречка. На "Армията" направиха много трансфери още преди подготовката, което е отлично. Очаквам поне трима от новите играчи да се превърнат в несменяеми титуляри. После ще се справим и с Осиек. Големият плюс срещу хърватите е Люпко Петрович, който познава съперника много добре. Освен това в клуба всичко е на ниво, редовни заплати и т.н. Проблемът на ЦСКА ще е в Първа лига, където единствено може да затрудни Лудогорец, но не и да го детронира".

За Левски: "Даже и Левски ще се класира за следващата фаза. Ружомберок е сред топ отборите в Словакия, но очаквам "сините" да продължат. Козът им е Петър Хубчев, който е отличен треньор. Закъснява се със селекцията, но най-силният трансфер там беше направен. Казва се Васил Божков. После ще е по-лесно срещу АЕК Ларнака или Петрокуб".

За Локомотив (Пд): "Няма значение дали съперникът им ще е Радник или Спартак Търнава. Тук говорим за три равностойни отбора. Локо (Пд) вече показа, че умее да изненадва и очаквам да го направят отново. Така сториха и срещу Ботев Пловдив на финала за Купата на България".