Байерн Мюнхен е обречен да отпадне от Реал Мадрид на 1/2-финалите в Шампионска лига. През миналия сезон "кралете" отново елиминираха баварците, които бяха водени от Карло Анчелоти.


Двата мача на "Алианц Арена" се развиха идентично – 1:0 за домакините, пропусната дузпа преди 12 месеца, чист пропуск на Франк Рибери снощи, последвани с обрат. Отборът на италианеца отправи 9 удара (2 точни), а този на Юп Хайнкес 13 (5). Но каква е ползата?

Повечето изстрели не отразяват всички проблеми на германците. Миналия сезон на разположение бяха Мануел Нойер, Давид Алаба и Артуро Видал, който вкара гола, но изпусна от бялата точка. Филип Лам още играеше, Ариен Робен беше здрав. Вчера холандецът се контузи в началото, последва травма и на Джером Боатенг и втора принудителна смяна.

Въпреки това Байерн поведе в 28-ата минута, но допусна обрат с попадения на Марсело и Марко Асенсио след фрапантната грешка на Рафиня. Но какво направи Кристиано Роналдо през това време? Човекът просто реши да си почива. Игра едва 28 пъти с топката, по-малко от вратарите, не отправи точен удар, а за капак протестира за правилно отменения му гол. Определено нямаше ден.

В най-важният момент той се изгуби, но въпреки това Реал победи Байерн в Мюнхен. Това показва, че мадридчани са най-балансираният отбор през пролетта и даже с внезапното и неочаквано бледо представяне на Роналдо, останалите играчи показаха истински дух на победител. Точно в тези моменти се вижда класата на отбора. Ще бъде изненадващо, ако Байерн направи нещо в Мадрид. С толкова много контузени, ще е изключително трудно.

Всичко води до трети пореден финал за Реал в Шампионска лига, в който Кристиано ще има възможността да засенчи Мохамед Салах и да надмине Лео Меси по Златни топки. За хората, които не са фенове на "кралете", ще е скучно. Всяка година едно и също... Но това е животът, турнирът на Реал. Няма по-силен и надежден отбор от "белите" на евросцената.

Съгласни ли сте?

Материал на Euro-football.ru. Превод на Gol.bg