Бившият футболист на Берое, ЦСКА и Славия Христо Янев-Джуджето направи любопитен коментар за предстоящото столично дерби.

В събота червените посрещат белите на стадион "Българска армия" в среща от "А" група. Двубоят е от 17.30 часа и ще бъде следен пряко в gol.bg.

Янев обяви, че доминацията на Лудогорец в "А" група е към края си и титлата най-вероятно ще акостира на "Армията".

„ЦСКА ще вземе с лекота мача си срещу Славия. Класата на „Армията” е много по-голяма, футболистите са във форма, а разликата в представянето на двата отбора е чувствителна. Затова нямам съмнение, че ЦСКА ще спечели поредните си три точки”, заяви Янев пред "Тема спорт".

„Представянето на отбора през сезона е отлично и няма място за критики. Очевидно се върши добра работа в клуба и резултатите го показват".

"Основната причина за голямата разлика спрямо преследвачите е, че ЦСКА не играе за евротурнирите и купата. Това дава голямо предимство и сега е моментът тимът да се възползва и да натрупа комфортен аванс”.

„ЦСКА разполага с много качествен състав. Трябва да се отличи Буш, който ми харесва много като стил на игра. Доста важни за отбора са Венци Василев и Александър Тунчев, които зареждат останалите с типичния за ЦСКА дух."

„Отборът вече натрупа достатъчно самочувствие и класа, за да се противопостави на Лудогорец. Смятам, че дойде моментът, в който доминацията на разградчани в сблъсъците между двата отбора ще приключи".

"Уверен съм, че ЦСКА няма да загуби предстоящия мач с Лудогорец на „Армията”, което ще му отвори широко вратата към титлата”, категоричен бе Янев.