Рекордьорът по мачове за Левски Стефан Аладжов сподели пред "Тема спорт" очакванията си за мача с Берое (в събота от 21:00 на "Герена") и работата на Славиша Стоянович.

- Г-н Аладжов, на Левски му предстои двубой срещу Берое, ще продължи ли с победите?

- Берое върви много добре в първенството, както и Левски. Този мач след поредицата от четири поредни победи ще е най-трудният за сините. Старозагорци притежават много добър отбор. Мартин Камбуров играе силно, Борислав Цонев е в добра форма. Александър Томаш сглоби боеспособен състав, разполага с качествени футболисти. Но Левски след последователните успехи е длъжен да вземе и този двубой, за да затвърди доброто си представяне под ръководството на Славиша Стоянович. Словенецът съумя да сплоти колектива за кратък срок. Тимът е на първо място и не бива да го изпуска.

- Какво ви прави впечатление в играта на сините под ръководството на Славиша Стоянович. Какво успя да промени наставникът?

- От самите изказвания на футболистите се вижда – при него по-добре стоят нещата почти във всяко отношение. В последния мач срещу Етър не биваше да се отпускат толкова, изиграха слабо второ полувреме. Можеше да загубят две точки, но бе хубаво, че всичко завърши благополучно. Дано да израстват от мач на мач. Славиша Стоянович залага на атакуващ футбол. Доколкото разбрах, преди двубой не взима играчите на лагер. Това го практикуваше и Рудолф Витлачил през 1970 година. Той ни качваше на лагер след срещата. Може би и това оказва влияние за доброто представяне на отбора.

- В последните седмици много се изговори за Габриел Обертан и Жерсон Кабрал, но Станислав Костов има пет гола от началото на сезона във всички турнири. Какво ви е мнението за представянето му?

- Станислав и в Пирин бе голмайстор на тима. Дано му потръгне в Левски. Виждаме, че започна редовно да вкарва голове. Точно това се очаква от него. Започва да се отпушва. Не изпъква с кой знае каква техника, но успява да се пласира на правилното място в точния момент. Надявам се да вкара сега и на Берое. Просто сините не трябва да чакат последните минути, както се стигна до равенството с Черно море на „Герена”. За малко моряците щяха да спечелят трите точки. Левски трябва още от първата минута да играе нападателно.

- Споменахте Мартин Камбуров и Борислав Цонев. Виждате ли други опасни футболисти в състава на Берое?

- При старозагорци добре се представят и чужденците. Но Мартин Камбуров е над всички. Продължава да гони рекорди. Жалко е, че бе емблематичната фигура за Локомотив Пловдив и не успя да завърши кариерата си там. Доказва се навсякъде, където отиде, независимо от годините, на които е в момента. Определено Александър Томаш направи добра сплав в състава.

- Сините трябва ли да съжаляват, че така лесно изпуснаха Борислав Цонев преди години, след като сега бе повикан и в националния отбор от Петър Хубчев?

- Можеше навремето да бъде и преотстъпен. Борислав и Радослав с лека ръка бяха изпуснати. Левски освобождава такива футболисти, а впоследствие те влизат в националния отбор. Поне пари да бяха взели за тях...

- Какво е мнението ви за представянето на Иван Горанов, който се подвизава на поста ляв защитник, където играехте и вие?

- Иван се наложи в състава, а сега заслужено носи и капитанската лента. При наличието на все по-малко българи в тима се представя на ниво. Той е стабилен защитник. Дано не го сполетяват контузии повече. Вижда се колко е нужен на отбора. Горанов се включва и добре в атака. Показва добри качества.