Руският нападател Александър Кокорин се забърка в поредния скандал в кариерата си.

27-годишният футболист и "брат му по изцепки" Павел Мамаев пребиха чиновника Денис Пак.

Очаква се Кокорин повече да не играе за националния отбор на родината си като наказателна мярка. Не е изключено Зенит Санкт Петербург да прекрати договора му по негова вина.

Championat.com припомни седем от скандалите, в които нападателят се е забърквал от 2014 г. насам.

1.Баня
През 2014 г. в интернет се появи снимка на Кокорин с две момичета само по къси панталонки, които стоят в скута му в баня. Беше съобщено, че са стриптизьорки. Според друга версия са били на повикване. Въпреки това нападателят успя да продължи връзката си с Дария Валитова.

2.Шампанско
През юли 2016 г. Кокорин и Мамаев бяха на парти в едно от най-скъпите заведения в Монте Карло. Под звуците на руския химн двамата поръчаха 500 бутилки шампанско в размер на 250 хиляди евро. Това се превърна в голям скандал, защото отборът на Русия точно беше отпаднал безславно от Евро 2016. По-късно Кокорин се извини.

3.Ескобар
По време на ваканцията си януари 2017 г. Кокорин се снима с тениска на Пабло Ескобар и после качи фотоса в социалните мрежи. Това предизвика голямо възмущение в Русия, защото Ескобар е един от най-известните престъпници в историята. Приблизително 80% от кокаина в САЩ е бил от неговия картел, името му е свързвано още с убийства, корупция и т.н. Кокорин така и не изтри снимката.

4.Намек 
По-късно през 2017 г. Кокорин се забърка в нова неприятна ситуация. Този път с Артьом Дзюба. Двамата направиха обща снимка с пръсти, поставени като мустаци. Това беше явна подигравка към селекционера на Русия Станислав Черчесов.

5.Снимка
През декември 2017 г. Кокорин беше на сватбата на футболиста Алан Чочиев и се снима с пистолети. Последваха и няколко изстрела във въздуха. Скоро видеото се появи в социалните мрежи с надпис: "Дебют". Явно усетил се, Кокорин премахна клипчето, но беше твърде късно.

6.Лишаване от права
През 2017 г. Кокорин бе хванат да шофира Бентлито си в насрещното платно на московски булевард. Предполага се, че участвал в нощна гонка. Книжката му беше отнета за 4 месеца. Нападателят обжалва, но без успех. 

7.Удар със стол
Днес стана ясно, че Кокорин и Мамаев се сбили с Денис Пак. На видеото се вижда как играчът на Зенит показва агресия и удря чиновника със стол.