Един от най-добрите защитници у нас – Николай Бодуров, стана изгнаник в ЦСКА, но въпреки това изглежда непоклатим титуляр в мача с Англия на 7 септември. Бранителят вече навъртя 50 мача за „лъвовете”, а в поне една пета от тях се е изправял срещу големи нападатели и изводът, който се налага е, че почти винаги те са обезвреждани от всеотдайния бранител.

Сега срещу Бодуров ще излезе символът на „трите лъва” Хари Кейн, а около него са не по-малко качествени и опасни изпълнители в лицето на Маркъс Рашфорд и Рахийм Стърлинг. Още в дебюта си за България на 8 октомври 2010 година Бодуров се изправи срещу превърналия се в най-скъп играч в света три години по-късно Гарет Бейл. Нашите биха Уелс с 1:0 като гост, а звездата на Тотнъм почти не се докосна до топката.

Ако продължим в хронологичен ред идва и единственият провал на Бодуров срещу голям нападател. На 2 септември 2011 година Англия ни би с 3:0 на наша земя, а Уейн Рууни отбеляза два от головете. 

Защитникът обаче е истински косач на „лалета”, като и в двете си изправяния срещу техните тарани записахме успех. Първо бихме холандците с 2:1 в контрола, а Хунтелаар така и не се разписа, а преди две години бе обезвреден Бас Дост при успеха с 2:0 в световна квалификация. На 6 септември 2013 година Италия трудно ни победи с 1:0, но самият Инсине така и не успя да се справи с Бодуров и компания.

Малшансът обаче споходи железния ни бранител в евроквалификацията с Хърватия, спечелена от ватрените с 1:0 на 10 октомври 2014 г. Звездният таран на съперника Манджукич не се разписа, но Бодуров си вкара автогол след като Перишич чукна топката към него с глава.

И Чиро Имобиле остана на сухо в сблъсъка си с нашия бранител в евроквалификацията с Италия на 28 март 2015 година, а срещата завърши 2:2. В ответния двубой на Апенините адзурите ни пречупиха с 1:0, но централният им нападател Грациано Пеле, който заигра в Китай срещу умопомрачителна заплата, бе напълно обезвреден. 

Без гол остана и мегазвездата Кристияно Роналдо в контролата на 25 март 2016, завършила с победа 1:0 за „лъвовете”. Последно пък Бодуров трябваше да се грижи за голям нападател като Лаказет. Франция ни удари с 1:0 в световната квалификация, но голаджията на Арсенал така и не се разписа.