В неделя на Левски му пред­стои най-сериозният тест, откакто отборът е ръково­ден от Петър Хубчев. Тогава сините гостуват на Лудого­рец в пряк сблъсък за първото място. Мачът на 6 октомври е от 20:15 часа.

Веднага след победата с 3:1 над Ботев Враца Хубчев побърза да предупреди, че предстоящата среща не е толкова особена. "Успех над Лудогорец ще бъде точно толкова ценен, колкото и този над Витоша Бистрица например. Дали сме готови за този мач? Какво специално виждате точно в този дву­бой? За него дават също 3 точки, а не 13", сопна се спе­циалистът.

Видно е, че по този начин той се опитва да махне напрежението от от­бора си. Но на всеки е ясно, че сблъсъкът е с голяма стой­ност, и то не само поради факта, че можеш да увели­чиш актива си, а съперникът да не го направи. При победа в Разград Левски ще докаже първо на себе си, а след това и на другите, че този сезон наистина ще го играе сериоз­ен претендент. Защото в миналите години по това време на първенството ти­мът нерядко водеше в по­дреждането, но с настъпването на есента и идването на първите по-студени дни всичко започваше да се разпа­да.

Още преди време Хубчев започна да го играе умряла ли­сица. "Малки сме за първото място, не сме дорасли за не­го", подметна веднъж тре­ньорът. Друг път каза: "Не сме толкова големи, че да си избираме в кой турнир да хвърлим всичко", факт е, че сините имат още много хляб да изядат, за да се превър­нат в отбора, който тре­ньорът иска. Всички виждат, че на този етап нямат нито ширината, нито класата в състава, с каквато разполага Лудогорец. Но наистина ли са такива аутсайдери, че на ви­зитата в Разград да се гледа като на дуел между Давид и Голиат? Ето няколко причи­ни, поради които, Левски мо­же да победи в неделя.

ПЕТЪР ХУБЧЕВ

Треньорът на Левски знае как се печели от ролята на аутсайдер. Победите над Хо­ландия и Швеция с национал­ния отбор го доказват. Да, те бяха постигнати в домакинства, но като наставник на клубен тим той е подчинявал Левски на "Герена" и ЦСКА на "Армията" - правил го е с Бе­рое. До момента Хубчев пра­ви така, че тимът му да дей­ства балансирано. В послед­ните 3 шампионатни двубоя сините бяха стабилни и знае­ха как да стигнат до трите точки - 3:0 над Черно море, 2:0 над Славия и 3:1 над Бо­тев Враца. Само в един дву­бой у нас до момента Левски бе категорично надигран през целия мач - при 3:1 над Берое. След това сините си взеха поука и с изключение на втората част от дербито с ЦСКА нещата им се получа­ват. Вече имат и избистрен

СТАБИЛНАТА ИГРА НА БЕКОВЕТЕ

Успееш ли да се справиш с набезите на Лудогорец по фланговете, то си успял да свършиш повече от половина­та работа. През този сезон бековете на сините Живко Миланов и Иван Горанов дей­стват стабилно. Прави впе­чатление, че при Петър Хуб­чев те играят силно изтегле­ни в предни позиции. Най-ве­роятно срещу Лудогорец няма да е така, защото ще трябва да се съсредоточат върху играта си в дефанзивен план. През минали сезони сините са били колебливи точно на тези постове, защото фланговите нападатели не са се влагали толкова в дефанзивен план. Сега Станислав Иванов пома­га доста в отбрана, а най-ве­роятно някой от опорните полузащитници по-често ще бъде опора на Горанов.

РАЗДВОЕНИЕТО НА ЛУДОГОРЕЦ

В момента Лудогорец играе на три фронта, а поне до зи­мата най-голямата част от вниманието на отбора ще бъ­де насочено към Лига Европа. В този турнир се играе не само за престиж, но и за пари и клубен коефициент - неща, ко­ито са важни за разградчани. Треньорът на Лудогорец Ста­нислав Генчев ще пусне най-силния си състав в четвъртък срещу Ференцварош. Защото с победа в Будапеща ще на­прави огромна крачка към преминаване на груповата фаза в ЛЕ. Кои ще излязат сре­щу сините след това в неделя - колко ще са свежи титуляри­те и колко резерви ще бъдат на игрището - това са все компоненти в полза на Лев­ски.

Материал на "Тема Спорт"