Ботев Пловдив - ЦСКА е повторение на миналогодишния полуфинал, носителят на трофея Локо Пд се изправя срещу Левски, пише на първа страница вестник "Меридиан мач". Жребият за Купата на България размина големите дербита на София и Пловдив в полуфиналната фаза на турнира. Вчера бе определено Ботев (Пловдив) да се изправи срещу ЦСКА в повторение на миналогодишния полуфинал. Носителят на Купата Локо (Пловдив) пък ще има тежка задача срещу друг от големите претенденти - Левски. Победителите ще бъдат излъчени в две срещи.

Първите мачове ще бъдат в Пловдив и трябва да се играят между 7 и 9 април, а реваншите в София са точно две седмици по-късно - между 21 и 23 април. Дерби между Левски и ЦСКА може да има едва на финала, а може да се стигне и до повторение на миналогодишния сблъсък между Ботев и Локомотив, който накара 20 000 пловдивчани да залеят столицата. Ботев успя да елиминира ЦСКА в два изключително драматични мача преди година.

Тогава „канарчетата" победиха с 3:2 на своя стадион, а в реванша на „Армията" падаха в последните минути с 2:3, когато бяха останали с 9 души на терена, но гол на Кристиан Димитров ги прати на мечтан финал. Сега обаче „червените" ще търсят реванш, като се възползват и от колебанията във формата на Ботев. През настоящия сезон в първенството ЦСКА има психологическо предимство, след като стигна до две победи с по 1:0. В другия двубой Локомотив ще трябва да защитава трофея си срещу Левски. И двата отбора са съседи в класирането с равни точки, а и изглеждат абсолютно равностойни, което обещава много вълнуващи двубои.

В мачовете за първенство „сините" постигнаха минимална победа с 1:0 в София, а на стадион „Локомотив" двата отбора се неутрализираха за 0:0. Финалът на турнира за Купата на България е предвиден за 16 май на стадион „Васил Левски". Той трябва да се играе в събота и по програма е точно седмица преди последния кръг в първенството, който ще се състои на 23 май, ако няма отлагане.

Полуфиналите събраха четирите отбора в България, които се радват на най-голяма популярност, което обещава да бъде интересно и на трибуните. Евентуален сблъсък между Левски и ЦСКА във финала със сигурност би напълнил стадион „Васил Левски" за първи път от много време насам. Другите възможни варианти за последния мач също гарантират много хора по трибуните и гореща обстановка и на терена.