"Гордея се, че като представител на България успях да спечеля доверието на колегите от Европейската атлетика и да изпреваря при гласуването кандидати от страни като Германия, Франция, Великобритания, Швеция, Холандия и Испания".

Това  заяви Добромир Карамаринов, след като по-рано днес той бе избран за първи вицепрезидент на Европейската атлетика (ЕА) на конгреса на организацията в Блед, Словения.

Карамаринов и още 6 негови колеги участваха в изборите за трима вицепрезиденти на Европейската атлетика. В тях българският представител получи най-много гласове - 37, като така стана първи вицепрезидент на ЕА. Останалите двама са Франк Хенсел (Германия) и Жан Грасия (Франция).

"Избирането ми на този пост е признание най-вече за българската атлетика. Да си първи вицепрезидент на Европейската атлетика означава много повече работа и по-големи отговорности, с които съм сигурен, че ще се справя и ще оправдая гласуваното ми доверие", допълни още Карамаринов, който е президент на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), а също така и на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).