Легендата на Левски Емил Спасов определи като „върха на простотията“ „сините“ да чакат помощ от ЦСКА, за да се класират в първата шестица на „А“ група.

На „Герена“ до последно стискаха палци вечният съперник да не загуби от Ботев (Пловдив), което щеше да ги прати в горната половина на първенството. „Канарчетата“ обаче се наложиха с 2:0 и унижението за Левски стана пълно.

„Смешно е, не е нормално да се разчита на помощ от ЦСКА. Това беше върхът на простотията. Аз лично никога не бих очаквал помощ от тях. Това е ненормално. От години наред се плюем и говорим какво ли не, а после да разчитаме на тях“, изригна Спасов в интервю специално за Gol.bg.

Той каза още, че вина за кризата при „сините“ имат всички хора, които са били на ръководен пост през последните 9-10 години.

„Причините за кризата в Левски не са една или две, не са и от вчера. Казвал съм го и друг път – това е от лошото управление от много години назад. Може да се каже още времето на Шампионска лига“.

„Твърде много треньорски смени, лоши трансфери, парите свършиха, което не е добре. Да не говорим, че Левски не е свикнал да работи без финансови средства в последните 15 г. Това несъмнено оказва влияние върху настроението в клуба“.

„Всичко е сбъркано от години назад. Много са хората, които носят вина. Това текучество на кадри е пагубно, няма как да не се отрази отрицателно. Винаги съм казвал, че спокойствието е най-важното нещо, а с тези смени на треньори, на футболисти, просто няма как да стане“, каза още Спасов.

Бившият нападател коментира и новия треньор на Левски Стойчо Стоев и отказа на Димитър Димитров-Херо да поеме отбора.

„Който и да дойде за треньор – Стойчо Стоев ли, Херо ли, не може да се направи повече. Само чудо и Господ ще могат да свършат по-добра работа. Не мога да кажа кой от двамата е по-добър специалист, защото не съм работил с нито един от тях“.

„Още преди Стойчо Стоев да дебютира знаех, че само късметът и нещо изключително може да класира Левски в първата шестица“, продължи Спасов.

После той заяви, че загубата с 0:1 от Лудогорец в Разград се е оказала решаваща за оставането на Левски във втората половина на „А“ група.

„Мачът с Лудогорец беше фатален. Няма класен отбор, а хвърлиха вината върху Пламен Илиев. Но всичко започна от много отдавна, от предишните мачове, през есента, които не се спечелиха, да не ги изброяваме“.

„Как да бием в Разград при положение, че нямаме класен тим“, каза още Спасов, след което добави, че според него мачът между Ботев и ЦСКА е бил честен. „Поне едните играха, за другите не знам“.

Накрая Спасов засипа със суперлативи „канарчетата“, заявявайки, че са състав с млади и талантливи българи, които играят с желание и нужната агресия и искат да се развиват.

Веселин Коларов, Gol.bg