Трима български футболисти със сигурност напускат Левски през лятото. Това стана ясно след днешните срещи на ръководството на отбора в лицето на спортния директор Георги Иванов и шефа на УС на клуба Иво Тонев с играчите.

От "Герена" си тръгват вратарят Пламен Илиев, полузащитникът Стефан Велев и нападателят Валери Домовчийски. Илиев стана ненужен, след като сръбският титулярен страж Боян Йоргачевич вчера обяви, че остава при "сините". Той не влиза в плановете на треньорското ръководство и ще разтрогне по взаимно съгласие.

Велев така и не успя да си върне формата след тежка контузия и също не попада в сметките на треньорския щаб. Домовчийски се представи разочароващо през повечето срещи през пролетта, а пропуските му във финала за купата на България в събота се оказаха решаващи за изпуснатия трофей след поражението си 1:2 от Черно море след продължения.

Десният защитник Александър Александров също почти сигурно ще бъде освободен. Все още неясна е ситуацията с капитана Владимир Гаджев, чието желание е да продължи кариерата си в чужбина.

"На този етап няма яснота за моето бъдеще. По принцип желанието ми е продължа кариерата си в чужбина. Но на този етап има само интерес, но не и конкретни оферти. Имаше една оферта, но въпросният клуб не пожела да изчака финала за купата. Не съжалявам Явно така е трябвало да стане. Не знам какво решение да взема, тъй като в момента искам да си подредя мислите, защото съм много разочарован. Надявам се да преодолея и този тежък момент", коментира Гаджев.

Бившият национал Георги Сърмов, който лекува контузия, пък ще получи оферта за нов договор. Ръководството на Левски планира да свие допълнително бюджета за следващия сезон и затова води разговори с голяма част от футболистите за редуциране на възнагражденията им.

"Сините" се събират за първа тренировка на 15 юни и ще водят лятната си подготовка на Боровец.