Соченият за един от най-големите таланти на Левски – нападателят Илия Димитров, ще бъде даден под наем на втородивизионния Нефтохимик, съобщава bTV.

Младокът, който отбеляза едно от попаденията по време на юбилейния мач на "сините" срещу Лацио, няма да пътува утре със "сините" за зимния лагер в Турция и се очаква да акостира на "Лазур" през тази седмица.

19-годишният таран има четири мача в "А" група и два в турнира за Купата на България. Той има и три гола за "сините", но само в контроли. Последното му попадение беше в съботната контрола срещу Свиленград, спечелена от столичани с 6:0.

През миналата година Димитров беше водещ голмайстор на втория състав на Левски, като отбеляза 15 попадения в първенството.

С неговото напускане на "Герена" остават без централен нападател. Именно футболист на тази позиция е приоритетната цел в селекцията на Левски, но треньорът Стойчо Стоев вече се оплака, че те са твърде скъпи за клуба.

До момента столичани подписаха с пет нови играчи - защитниците Александър Александров и Сърджан Лукин, крилото Франсис Нар и атакуващия халф Мехди Бурабия.