Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов даде обширно интервю пред "Код Спорт", където говори за финала на Олимпийския турнир по футбол, на който бе делегат, бъдещето на Левски с новия си собственик и сподели, че делегатите във футболните централи се питат кога България отново ще бъде толкова силна, колкото през 1994-та година.

- За втори път бяхте делегат на Олимпийски финал, как се чувствахте на него?
- Ще ви кажа, че бях много притеснен за Бразилия, защото това е третият важен мач, на който съм делегат. Първият беше полуфинала в Пекин Бразилия - Аржентина, който те загубиха. После финала в Лондон с Мексико и сега се надявах, че ще се счупи каръка.

- Как видяхте футболния турнир спрямо Пекин и Лондон?
- Имаха своите приемущества и недостатъци, но според мен Олимпийският турнир придобива важна значимост за федерациите и пращат по-добри отбори.

- Друго видяхте ли?
- Само финала на баскетбола. Исках да видя и атлетите ни, но нямаше физическа възможност.

- Възможно ли е Дунав да стане българският Лестър?
- Да, защо не? Дай боже да има повече такива изненади. Лудогорец по същия начин тръгна. Никой не очакваше това от тях и ето че се наложи. Има ентусиазъм, има желание.

- ЦСКА и Левски са с нови собственици, какво следва за тях?
- През годините се е доказвало, че те са лицето на българския футбол и голяма част от хората в България са им привърженици. Без тях, трудно си представям каквато и да е А група.

- Възможно ли е Наско Сираков да заеме пост в Левски?
- Той е доказан специалист, доказа се в Левски и ако той е фигурата, който ще поеме оперативната власт, му пожелавам успех!

- Как ще коментирате, че Лудогорец почти няма родни футболисти в състава си?
- Това е световна тенденция. На всеки му се иска да има млади футболисти. Ако имаше възможност те да вземат български футболисти, щяха да го направят,но явно няма.

- Спас Русев обяви, че няма да се изказва за съдийство и игра. Ще изпълни ли обещанието си?
- Познавам го дълги години като един сериозен и сдържан човек. Предполагам, че ще бъде такъв и във футбола. Аз съм сигурен, че Русев много добре се е запознал с обстановката и си е направил сметката, така че съм спокоен.

-  Не е ли време да се заложи на германския модел като в Унгария. Така те стигнаха до Еврофинали?
-  При немски треньор го опитахме, но не се оказа успешно. Търсим най-доброто, което може да вземем от Холандия, Испания, Германия. Ще говорим с какво може да ни помогнат с организацията на ДЮШ. Емо Костадинов от Изпълкома се занимава с тази дейност.

- На кормилото на любимия Ви Байерн дойде Анчелоти. Вярвате ли, че ще успеят да вземат ШЛ?
-  Силно се надявам. Целта е ШЛ. Не е толкова лесно да си треньор на Байерн, защото Пеп не успя да направи последната крачка с много добри футболист. Трябва да се получи спойката.

-  Феновете сякаш не бяха очаровани от футбола на Пеп?
-  Да, прав сте. Не се прие добре от публиката и журналистите. Дано новият треньор покаже, че има друг вариант, с който да се спечели ШЛ. За тях шампионата и купата не са кой знае какво. 

- Кой е най-често задаваният Ви въпрос за България на срещите на УЕФА и ФИФА?
- Каква е ситуацията в българския футбол и кога ще бъдем отново толкова силни като 94-та.