Левски шокиращо отпадна на 1/8-финалите в турнира за Купата на България, след като отстъпи на Черно море с 2:3 на "Герена", след продължения.

Варненци демонстрираха страхотна ефективност и съвсем заслужено стигнаха до успеха в срещата и се класираха за 1/4-финалите на надпреварата.

Сашо Цветков откри в 3-ата минута, а Бакари удвои аванса на своите в 31-ата, като в крайна сметка техните две попадения не бяха достатъчни за победата в редовното време

В 63-ата минута Тунде намали, а Пиргов бе точен в 79-ата минута, за да възстанови равенството. В крайна сметка се стигна до продължения, но в 101-ата минута Цветков се разписа отново и донесе крайния успех на тима си. 

По този начин Гонзо съсече любимия си отбор в много труден за "сините" момент откъм спортно-технически аспект. 

Отборът на столичани върви отлично, но пък за сметка на това няма постоянен треньор, след като Люпко Петрович се раздели с тима и той е воден от Елин Топузаков, който няма почти никакъв опит като старши-треньор. 

Черно море се превръща в "черна котка" за Левски, след като ги би на финала за купата след дузпи преди година и половина, когато мачът също бе доста драматичен. 

Не може да не се отбележи, че купата бе мечтата на "сините", тъй като отборът няма как да се пребори за титлата с Лудогорец. 


Срещата започна по фантастичен начин за "моряците" и още в 3-ата минута те стигнаха до попадение с което откриха резултата.

Паланков изведе Секо по фланга и той центрира успоредно на голлинията, а там защитата на Левски тотално се изложи и изпусна нелепо навлизането на Александър Цветков, който откри резултата, разписвайки се на почти празна врата.

През следващите минути "сините" направиха опит да се върнат в мача и в 15-ата минута Бурабия отправи опасен удар от дистанция, който прелетя на сантиметри над напречната греда.

Три минути след това Аниете направи страхотен пропуск и от точката на дузпата не успя да нацели вратата. 

Определено домакините се активизираха доста след попадението на противника и поеха инициативата, а в 29-ата минута Адениджи нацели страничната греда.

Две минути по-късно обаче шокът за "сините" бе пълен, след като Черно море им вкара втори гол, който дойде отново след фрапантна грешка в защита.

След доста неточен пас на намиращия се в половината на противника Пиргов гостите организираха контраатака и Бакари се озова срещу трима защитници. Сандберг и Костадинов обаче не успяха да го спрат и с прецизен удар и помощта на гредата нападателят удвои аванса на тима си.

В 37-ата минута Адениджи направи нов фрапантен пропуск, след като от чиста позиция в наказателното поле извади топката в аут. 

До почивката нямаше повече голове.

След подновяването на играта мачът започна с лек домакински натиск и в 53-ата минута Лввски стигна до интересен шанс.

Бурабия намери Тунде в наказателното поле, но нигериецът стреля прекалено анемично и не успя да се възползва от ситуацията.

В 59-ата минута Левски създаде хубава атака при която Аниете опита удар, а топката срещна и крака на Нар, но в крайна сметка премина покрай гредата.

Малко след това Аниете направи страхотен пробив в наказателното поле и стреля опасно, но Коварж успя да избие топката.

Адениджи все пак намали в 63-ата минута и върна надеждите на домакините, че може да постигнат обрата. 

Грешка в отбраната на домакините позволи на африканеца да овладее топката пред наказателното поле и след това отправи много техничен удар покрай вратаря, който бе на косъм да избие топката, но го направи в мрежата си.

В 75-ата минута гостите създадоха първия си шанс след почивката, но ударът на Цветков излезе в аут. 

Четири минути след това Пиргов изравни резултата и върна "сините" в играта. След центриране от корнер той насочи топката към вратата, а Мишо Венков нескопосано не успя да озапти кълбото, макар да бе на голлинията. 

В 81-ата минута гостите бяха на косъм от пълния обрат, но Коварж успя с много мъка да спаси удара на Адениджи от границата на наказателното поле. 

Домакинският натиск продължи с пълна сила и минути след това стражът на варненци спаси и коварен удар на Краев, и изби топката в корнер. 

В 90-ата минута след удар на Бурабия и рикошет топката премина на сантиметри покрай страничната греда. 

В крайна сметка се стигна до продължения. В 101-ата минута Цветков наказа отново "сините" и даде повторно аванс на "моряците" в резултата. 

В 114-ата минута Левски стигна до най-чистия си шанс в продълженията, но ударът на Краев от наказателното поле бе избит от стража на "моряците". 

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 2:3
0:1 Цветков 3
0:2 Бакари 31
1:2 Адениджи 63
2:2 Пиргов 79
2:3 Цветков 101

Левски: Йоргачевич, Минев, Костадинов (95 - Де Ноойер), Пиргов, Сандберг, Нар, Сашо Александров (70 - Деса), Бурабия, Прохазка (57 - Краев), Аниете, Адениджи

Черно море: Коварж, Венков, Николов, Станчев, Сукуп, Цветков, Паланков, Илиев, Секо (110 - Траянов), Коконов (93 - Георгиев), Бакари (46 - Кузма)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=76a6a93a61" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>