Двамата футболисти на Левски ще преминат под наем във втородивизионния Локомотив София, съобщава БНТ. Това са левият защитник Мири Орачев и нападателят Илия Димитров, който през есента игра като преотстъпен в Пирин.

Двамата футболисти в момента са на подготвителен лагер със "сините" в Кипър и ще се присъединят към "железничарите" веднага след прибирането на Левски в България.

В първото занимание на Локомотив за 2017 година се включиха четири нови попълнения. Това са защитникът Евгени Зюмбюлев от Царско село, Никола Иванов от Оборище Панагюрище, Даниел Васев от Ботев Враца и Александър Манолов от Септември София.

"Радвам се, че ръководството ме покани. Не ми трябваше много време, за да приема. Мисля, че направихме много добра селекция и Локомотив ще се представи много добре през пролетта. Би ни задоволило да сме в шестицата. Намираме се на 4 точки от шестото място и на 3 точки от изпадащите, така че сме на добър пол-позишън", каза новият треньор на столичани Явор Вълчинов.

От 23 до 31 януари Локомотив ще бъде на лагер в Сандански, където ще изиграе три контролни срещи – с гръцкия Пансерайкос Серес, Ботев Враца и с Германея Сапарева баня.

На 8-и февруари има гарантиран спаринг с Миньор Перник, като мястото все още не е уточнено, а на 11-и или на 12-и съобразно графика на Левски ще се проведе проверка и със "сините".