Бившият нападател и треньор на Левски- Михаил Вълчев посочи, че на "сините" им липсват свежи идеи в нападение, но въпреки това могат да победят Ботев на "Герена".

"Двата отбора практикуват атакуващ футбол и мисля, че ще се получи интересен двубой. Левски при всички положения трябва да победи - още повече с оглед на последните резултати на тима".

"Един успех в пет мача е прекалено малко, а само с победи и нападателна игра отборът ще успее да привлече повече публика на стадиона. Предимството е на страната на сините и съм сигурен, че те могат да победят с разлика", каза Вълчев пред "Тема Спорт".

"Левски страда от липсата на свежи идеи в нападение, скритите пасове в коридор ги няма. Също така се забелязва и липсата на повече флангови атаки, които да завършват с центрирания в наказателното поле и създаването на голови ситуации. Проблем е и завършващият удар".

"Върху тези компоненти трябва да се наблегне в тренировките. Необходимо е да се играе по-бързо, да преобладават пасовете в дълбочина. Старши треньорът има за задача и да изчисти грешките в отбрана, допускани при статични ситуации, защото се видя, че от такива положения получаваме голове", добави още Михаил Вълчев.

"През първите пет мача от началото на годината Левски не бе на нужната висота. Спечели двубоя с ЦСКА с малко късмет. Хубавото бе, че футболистите показаха характер в края на мача".

"След всяка среща казваме, че играчите трябва да се мобилизират, да покажат истинското си лице. А какво е то? Старши треньорът Николай Митов трябва да промени нещо, но ще го направи много трудно, защото играчите са същите от есента", завърши бившият таран на сините.