Национален клуб на привържениците (НКП) на Левски изказа недоволството си от търга за емблемата на ЦСКА, който беше спечелен от Гриша Ганчев. В декларация, "сините" фенове наричат отбора от "Българска армия" "тумор" и задава въпроса откъде Иван Велчев-Кюстендилеца разполага с 8 милиона лева.

Декларацията без редакторска намеса:

Националният клуб на привържениците на Левски изказва своето възмущение и погнуса срещу поредното погазване на морала и честта, извършени от един невисок, сенчест бизнесмен с политически връзки на най-високо ниво в Министерски съвет. Така нареченият търг за марката и емблемата на покойния ни вечен съперник се оказа поредният цирк и селска схема за протакане и увреждане интересите на кредиторите, главният от които е НАП, а това означва всеки един български гражданин.

Едва ли има нормален човек, който да си е помислил, че Гриша Ганчев чрез поставеното си лице Иван Велчев, извeстен като Кюстендилеца и новорегистрираното му дружество „Червени животни“, ще плати 8 милиона лева. Та, той ако имаше желание да извади подобна сума, нямаше умишлено да убие рожбата на комунизма, а щеше да я оздрави и да не се налага червените безродници да стават оранжеви. 

Едва ли и Прокуратурата ще се запита откъде Иван Велчев разполага с подобна сума.

Едва ли Прокуратурата ще разследва дали купувачът не е свързан с длъжника или е негово подставено лице, което е нарушение на закона и прави сделката недействителна.

Тъй или иначе, тази сделка няма да бъде осъществена, защото е поредната схема. Вместо да внесе 8 милиона до вторник, Иван Велчев ще внесе жалба в съда, че е кредитор и ще поиска да му бъдат приспаднати задълженията към него от предложената тръжна цена. Това, разбира се, няма как да стане, тъй като удовлетворяването на вземанията на кредиторите от масата по несъстоятелността на покойното дружество става по определен ред и наскоро сдобилият се със вземания Велчев ще е последен на опашката, след НАП, банки, футболисти и треньори и др.

Но хитрецът от Микре знае, че ще трябва да се изчака съдът да се произнесе, а така ще минат месеци докато се произнесат всички инстанции. През това време очакваме поредната тъмна сделка, чрез която с помощта на министър Красен Кралев и неговият суверен Бойко Борисов, Гриша Ганчев ще се сдобие и с базите на покойника, като така ще се легитимира цялата задкулисна игра. Ние си спомняме отлично как беше придобит „Петрол“, но явно някои хора в Министерски съвет и Прокуратурата са позабравили.

След произнасяне на всички съдебни инстанции, които ще отхвърлят жалбата на Иван Велчев, той ще се откаже от придобиването на собственост върху марката и ще загуби направения депозит от 164 000 лв. Това ще са и всички пари, които кредиторите ще видят от цялата нечиста схема. Междудругото, дали НАП, която е заинтересована страна в случая, ще направи проверка на произхода на тези 164 000 лв? Как Иван Велчев се е сдобил с тях? Въпросът ни е риторичен, естествено. У нас такива неща никога не се случват.

БФС е една проекция на държавата ни - прогнила, несъстоятелна и напълно зависима от олигархитя организация, която изпълнява поръчки и унищожава и малкото футбол у нас. Всичките им решения са продиктувани само и единствено от интересите на двама самозабравили се бизнесмени, членове и на Изпълкома на същата организация.

Докога всички клубове в България ще мълчат за ужасните безобразия, случващи се у нас? Докога и привържениците ще търпят всичко това? Харесва ли ви посмешището, което БФС създаде под натиска на политици и мутри и гордо нарече Първа Професионална Лига? Харесва ли ви да гледате решено в офиси първенство? А празните стадиони? Превърнаха народа в безропотни овце, които блеят само в интернет. 

Време е да се събудим, защото така повече не може! 

Само Левски!