Левски взе на проби крилото на втородивизионния Локомотив Горна Оряховица Аристот Фунду Ндонгала. От вчера конгоанецьт започна тренировки на „Герена". Той ще тренира със сините поне до края на седмицата. През това време Делио Роси ще трябва да вземе решение дали да предложи договор на футболиста.

През есента Ндонгала взе участие в 10 срещи във Втора лига. В тях фланговият нападател отбеляза три гола. Железничарите ще зимуват на шесто място във Втора лига. Тимът на Александър Димитров изостава на 10 точки от лидерите Ботев Враца и Царско село. 
 
Аристот Ндонгала е роден на 19 януари 1994 година в столицата на ДР Конго - Киншаса. Висок е 174 сантиметра, ползван е най-често като ляво крило. Той е юноша на френския Нант, като дори има два мача за първия тим на канарчетата. В началото на 2017 година той пристига в Локомотив Горна Оряховица.

През пролетта изиграва 15 двубоя в родния елит, в които отбелязва 6 гола. Това обаче не помага на отбора да запази мястото си в Първа лига. След това Аристот реши да си тръгне от железничарите. От клуба обаче го заплашиха със съд, тъй като има действащ договор с отбора. И така Ндонгала се завърна при железничарите.