Левски не сполучи с първата си оферта за бранителя Жоао Талоча от Боависта, пише "Тема спорт". От ръководството на деветия в португалското първенство били категорични, че предложението за техния състезател трябва да бъде завишено. Причината е, че вече са получили по-добра оферта за правата на 28-годишния ляв бек.
 
От „Герена" трябва да побързат, защото Талоча е привлякъл интереса и на още един клуб от Балканите. Това е хитът на сезона в гръцкото първенство Паниониос.
 
Тима има амбиции да се пребори за място в евротурнирите и затова планира силна селекция, а в трансферния радар на гърците попада дори и нашият Валери Божинов.
 
От Левски не са провеждали разговори с Талоча все още, но са имали опознавателен такъв с агента му. Всичко по евентуалното преминаване на играча от Португалия на „Герена" ще продължи, ако двата клуба се разберат за трансферната сума.
 
Договорът на Талоча изтича през лятото. В кариерата си до този момент той е играл за Фамаликао, Какадореш Тапиаш и Визела.
 
Припомняме, че в полезрението на Левски попада и друг играч от португалското първенство - Бруно Телеш от Рио Аве. 32-годишният бразилец също играе като ляв бек.
 
В радара на Левски е и нигерийският нападател Имо Езекиел, съобщи kotasport.com. Той е собственост на турския Коняспор, но може да напусне като свободен агент. Причината е, че не играе редовно в отбора, в който сините продадоха през лятото халфа Мехди Бурабия. Езекиел е бил на терена само в 9 шампионатни срещи, като в тях е записал едва 222 минути. Така и не е отбелязал гол. Освен че може да действа на върха на атаката Имо може да играе и като крило.
 
Езекиел е роден на 24 октомври 1993 година. Най-силният му период е в Стандард Лиеж, където за 80 мача вкарва 29 гола. Следват престои в Ал Араби и Андерлехт.
 
Делио Роси настоява Левски да бъде подсилен с още трима освен взетите Аймен Белаид и Станислав Костов. Италианецът иска да бъдат привлечени ляв бек, халф и човек, който да играе в атака.