Универсалният Роман Прохазка е опция номер 1 пред Делио Роси за централен защитник в дербито срещу ЦСКА. Срещата е утре от 18:30 часа. Въпреки 21-те трансфера сините изпаднаха в неловка ситуация преди сблъсъка със съперника - нямат типичен централен защитник, който да замести наказаните Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски.

Исландецът ще почива още един мач, тъй като е с 9 жълти картона, докато втория бе предупреден официално за 5 пъти от началото на сезона срещу Лудогорец. 

Със сигурност титуляр срещу ЦСКА ще е твърдата резерва Аймен Белаид, който си вкара зрелищен автогол в Разград. До него ще застане играч, който няма почти никакъв опит в центъра на защитата. Освен Прохазка, вариант пред Роси е и дефанзивният халф Антони Белмонт. Другият е 17-годишният юноша Томислав Папазов.

Роман запълваше дупка на десния фланг на отбраната, която остана след контузията на Милош Цветкович. Той е ползван и на всички постове в халфовата линия, а сега може да добави и още един в защита. Цветкович иска да играе срещу ЦСКА, но надали от лекарският щаб ще му позволят. 

Делио Роси има проблеми и около окомплектоването на халфовата линия. От нея ще отсъсват контузеният Хали Тиам и наказаният Жорди Гомес.