Двама или трима нови футболисти могат да променят коренно Левски, заяви старши треньорът на отбора Делио Роси преди първата тренировка на "сините" за новия сезон. Той говори обширно за наученото през миналия сезон, очакванията за новия, трансферните планове и по други теми. 

"Изминаха месеци и сега съм по-наясно със ситуацията в клуба, в отбора. Много по-добре познавам футболистите. Може би след всички тези месеци, в които работихме, трябва да започнем от доброто и да подобрим останалото. Преди всичко, трябва да запазим добрите неща и да работим върху другите. В завършващата част на първенство, а и след подготовката, се подобри положението в отбора".

"Тъй като аз съм сериозен човек, ще опитам първо да правя нещата, а след това да ги казвам. Сега мога да кажа, че ще направя всичко по силите ми, за да се представим по по-добър начин от миналата година. А през нея не се представихме добре".

"Приоритет е това, което предстои първо. А пред нас кое е първото? Знам, че имаме мачове за Лига Европа, така че преди 12-и юли това е наш приоритет. След 20-и приоритет ще бъде първенството. 
Мисля, че не трябва да говорим за количество (при трансферите), а за качество".

"Затова според мен няма да бъде необходимо да купим много футболисти. На базата на това, което показахме миналата година, двама или трима много добри футболисти могат да променят качеството на целия отбор. Не смятам, че е достатъчно да сменим само Хома с Найк. Трябват ни няколко футболисти, за да променим целия отбор. След това е работа на треньора да доведе отбора до по-високо ниво".

"Още миналата година казах, че идвам с амбицията да се боря в непозната и различна за мен обстановка. Дойдох и с идеята, че въпреки моя опит, искам още да се развивам и да уча. Тук всички искат нещата да се случват добре и веднага. Стратегията се основава на факта дали си победил в неделя. Ако да - всичко е наред. Ако не - нищо не е наред. Не съм съгласен. Ако няма минимална програма за работа е възможно да победиш, но не и да го правиш редовно", заяви Роси.