Вадуц - Левски, мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата е на стадион "Рейнпарк", начало 18.45 часа българско време.

Последните 10 срещи на Вадуц: Общо 4 победи, 5 равенства и 1 загуба. От тях 3 победи и 2 равенства в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Левски: Общо 5 победи, 4 равенства и 1 загуба. От тях 2 победи и 3 равенства в последните 5 гостувания.

Групата на Левски за мача с Вадуц:

Вратари: Божидар Митрев, Мартин Полачек, Петър Иванов

Защитници: Милош Цветкович, Давид Яблонски, Аймен Белаид, Иван Горанов, Ивайло Найденов, Деян Иванов

Халфове и нападатели: Кали Тиам, Жорди Гомес, Давиде Мариани, Габриел Обертан, Жерсон Кабрал, Сержиу Буш, Антъни Белмонт, Станислав Иванов, Мартин Петков, Станислав Костов, Илия Димитров.

ПРОГНОЗА: Левски определено е фаворит в срещата и световните букмейкъри дават силно предимство на "сините" за тяхна победа. Всичко друго освен пълен успех за Левски ще се смята за супер сензация и изненада. Левски едва ли трябва да се притеснява от този съперник, но трябва да има едно наум за предишни издънки срещу подобни отбори.

Вадуц е полупрофесионален тим, който играе във втората дивизия на Швейцария, тъй като първенство в Лихтенщайн, от където е отбора не се провежда. Вадуц успя да картотекира новото си попълнение Габриел Люхингер.

Така той ще може да излезе като титуляр срещу Левски утре. Халфът бе привлечен като свободен агент, след като не успя да се наложи в Рийд от Австрия. Люхингер взе участие в последните две контроли на Вадуц. В тях съперникът на Левски направи 0:0 с Люцерн, а след това победи с 2:1 Цюрих. Люхингер дори вкара първото попадение за победата.

25-годишният футболист е бивш юношески национал на Швейцария. "Принцовете" влизат в ритъм точно навреме, форма­та на Вадуц се повишава, ко­ето дава повод за оптимизъм", пишат в Лихтенщайн. В последните си четири евроучастия Вадуц неизменно елими­нира първия си съперник. 

Левски до тук успя да привлече две нови попълнения, но и запази ядрото от миналия сезон. Засега към тима на Делио Роси се присъединиха Давиде Мариани - халф и Мартин Полачек - вратар. Очакванията са и двамата да започнат, като титуляри. Проблемът на Левски е, че все още няма изявен голмайстор, а феновете се надяват някой измежду Станислав Костов и Серджиу Буш да се отпуши.

Големи очаквания ще има и върху Габриел Обертан. Звездата на "сините" вкара страхотен гол в контролата срещу Олександрия. Един от най-добре представящите се фуболисти на Делио Роси Паулиньо няма да може да вземе участие в срещата заедно с Фелипе Нашименто. Прогнозата ни е за лесна победа за Левски.

Резултат: Вадуц - Левски 0:2

Прогноза на Краси Лаков, Gol.bg