Наставникът на Левски Делио Роси запази спокойствие след поредния европейски резил за "сините". Този път клубът от "Герена" изяде шамар от непретенциозния Вадуц, който играе във втора швейцарска дивизия.

"Това беше мач, за който се наложи да направим промени още преди да започне, защото при загрявката един от основните ни футболисти получи контузия", започна италианецът.

"Ние не се представихме добре и в двете фази на играта преди почивката. През второто полувреме създадохме повече възможности, но те се затвориха много добре. Имахме шансове при няколко разбърквания в наказателното им поле, както и при статични положения, но не съумяхме да се възползваме и да изравним."

"Няма приятна загуба, не бих казал, че тази специално е срамна. Подведохме се по тяхната игра през първото полувреме и не играхме добре. Имахме възможност да се върнем в мача, но не бих говорил за срам. Можехме да изравним, но не успяхме. Такива неща се случват във футбола – понякога можеш да загубиш дадена среща."

"Понякога отборът може да се представи лошо, но за срам не може да се говори. Срамно е да се краде, не да се загуби. Може да не сме играли добре или да не сме достатъчно силни, но не трябва да се срамуваме. Искам това нещо да бъде ясно, макар че всеки може да мисли както си иска. Да, всеки може да мисли каквото си иска, но кой трябва да се срамува е нещо съвсем различно."

"Не само Паулиньо липсва, някои от младите момчета играха за първи път в такъв мач. Той дори да се оправи донякъде, не смятам, че след 5-6 дни ще е готов на максимум и ще играе в реванша. Мачът ще решат тези, които излязат на терена. Трябва да играем като отбор, защото в някои моменти днес не го сторихме."

"Навярно може да е липсвала свежест, тъй като сме след подготовка, но в някои моменти ни липсваха идеите в атакуващ план. В този мач се видя, че младите футболисти все още не са готови. Някои от по-опитните такива са способни да играят в такива срещи, но аз вече каза, че още е рано за младоците. Трябва да им позволим да израстват спокойно, защото не от тях се очаква да решават мачовете."

"Според мен състоянието на Мариани не е сериозно, но ще трябва да изчакам и окончателното мнение на лекарския щаб. Феновете ни? Това, че те искат повече е ясно, те имат право да дават оценки, но всичко зависи от треньора и ръководителите, които пък можем да работим само с наличните футболисти", добави Роси.