Бившият треньор на Левски Станимир Стоилов за пореден път разкритикува "сините" и техния настоящ наставник Делио Роси пред вестник "Тема спорт". 

"Видно е за мен, че 90 процента от българските клубове се управляват неправилно. Президентът прави селекцията, а треньорът казва: „Ама питайте шефовете”… На „Герена” духът отдавна е излязъл от бутилката”, заяви Стоилов.

"Взимам само един случай и се опитвам да бъда по-деликатен. Това, което се случи с Прохазка, е престъпление. Футболист, който е приспособен и към отбора, и към клуба, и към левскарската общност и не е скъп, а ти го изпускаш."

"Сега, ако искаш да вземеш негов еквивалент, трябва да се бръкнеш най-малко с 500 хиляди евро. Не виждам Левски да е взел играч с такива възможности – да действа на различни постове и да е по-добър от Роман.”

"Питам се кой в клуба мисли за тези неща, кой прецени каква е търговската стойност на този футболист, кой сложи на кантара и емоционалната страна на нещата. Чета, че много съжалявали за Васко Панайотов (б.р. халфът също си тръгна като свободен агент). Ама не се прави така. Ако наистина съжалявате, да бяхте направили така, че да го задържите."

"Научили лафа, че селекцията е отворен процес, и действат. Над 20 футболисти за една година, пък сега искат и още. Ама вие сериозно ли? Това в Левски е разграден, изтърван процес, а не просто отворен.”

"Докога ще продължи това ли? Докато на собственика не му стане ясно, че иска да прави бизнес, да умножава парите си и в един момент само да си показва новите костюми на стадиона. Правете отбор за Шампионската лига!"

"Вдигнете я тази летва… Стига с това „достойно представяне”! „Ама ще видим, ама дано надградим”… Дано да отстранят Вадуц, вярвам, че ще стане, защото в противен случай ще се стигне до крайни мерки. А такива не помагат, когато са на база един мач."

"Нека си преценят преди реванша какъв е таванът на този треньор. В ЦСКА като че ли бързо се ориентираха по треньорския въпрос. Взеха нов човек, но бързо ориентиращ се”, допълни Стоилов.