Треньорът на Левски Делио Роси е оптимист преди срещата-реванш с Вадуц за Лига Европа. Както е известно, преди седмица "сините" паднаха срамно с 0:1 и сега ще търсят задължителна победа.

Роси обяви, че контузените титуляри в Левски няма да играят и мача. Това важи за ключовите играчи Хали Тиам и Паулиньо, а в лазарета са още Филипе Нашименто и Ривалдиньо. Италианецът обаче е оптимист, че Холмар Ейолфсон може да заеме обичайното си място в защитата на Левски.

"Нито един от тях не е възстановен. Въпросът с Холмар е по-различен. Той се възползва от правото си на 15 дни почивка след световното първенство и от момента, в който се върна, участва в тренировките. Трябва му време, за да влезе в ритъм. Иначе е готов за игра и това решение ще вземем заедно с него", каза той.

"Този мач е особен и важен, въпреки че идва в период преди официалните срещи. Но е важен и ще направим всичко по нашите сили, за да преодолеем този кръг. Смятам, че можем да го направим. Резултатът от първия мач е неприятен и ни влияе, но аз смятам, че този отбор вече е показал, че може да победи всеки. Може и да загуби от всеки. Това зависи от нас", продължи старши треньорът на Левски.

"Желание имаше и в първия мач, но това не се показа на терена. Загубата можеше да бъде и равен, но не успяхме. От моя опит аз знам, че можем да говорим много, но в крайна сметка резултатът се постига на терена. По време на самия мач", добави италианецът.

"В края на миналия шампионат този отбор показа, че може да играе добър футбол и да се представя добре. Сега сме в началото на новия сезон и ни трябва една победа, за да повярваме отново в качествата ни. Защото вече сме доказали, че можем да играем добър футбол", каза още той.

На въпрос за бъдещето му в Левски, Роси отговори: "От първия ми ден в този занаят знам, че бъдещето ми винаги е свързано с резултатите. След първия мач имах среща с президента на клуба, но не сме говорили за моето бъдеще. В тази връзка трябва да кажа, че за да работи един човек, треньор или футболист, трябва да се вярва в неговата работа".

"Всеки един мач е сам за себе си. Първият мина и не можем да направим каквото и да било за него. Ще видим утре какво ще се случи", завърши той.