Жесток скандал се е разиграл вчера следобед на стадион „Георги Аспарухов“, твърди "Блиц". Група от 20-30 маскирани фенове на "сините" са нахлули във фитнеса на съоръжението и са заплашили Серджиу Буш, Хали Тиам и още няколко от чуждестранните състезатели. Накарали са ги да седнат на земята и са им потърсили обяснение за отпадането от Вадуц.

След това са нахлули в друго помещение на клуба и са скочили и на капитана Божидар Митрев. Намесата на служители на "Герена е предотвратила по-сериозни инциденти.

Припомняме, че Буш изпусна дузпа в края на мача, с което лиши отбора от класиране във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Баталните сцени идват на фона на друга грандиозна издънка, разиграла се миналата година. Тогава сини фенове съблякоха фланелката на Бурабия, който след това напусна клуба. А съвсем скоро бе трансфериран от турския Коняспор на италианския Сасуоло за над 2 милиона евро, които можеха да влязат в касата на Левски.

След вчерашните грозни сцени чужденците са поискали незабавна среща с ръководството на клуба и са изявили желание да напуснат, тъй като са силно стресирани. Те със сигурност ще уведомят органите на МВР за отправените им закани.

Безумните действия на групичката се разиграва часове преди старта на първия шампионатен мач на Левски срещу Ботев Пловдив. Заради нелепите действия на привържениците ситуацията може да ескалира и да доведе до непредвидими последици за вековния клуб.