Днес новият треньор на Левски Славиша Стоянович за първи път ще изведе отбора на "Георги Аспарухов". Специалистът е с две от две начело на сините - победи Ботев Враца (2:0) и Дунав (2:1) при гостувания.

Нещо, което не се е случвало през този сезон, се очаква да стане в днешното домакинство на „Левски“ срещу „Септември“ от 5-ия кръг на Първа професионална лига.

На „Герена“ домакините ще излязат с трима българи в титулярния състав. Отляво на отбраната се завръща капитанът Иван Горанов. Нападението ще бъде водено отново от Станислав Костов.

Зад него също ще действа българин. Това ще е Станислав Иванов или Илия Юруков. Словенският треньор Славиша Стоянович е принуден да пусне някого от юношите заради напускането на испанеца Жорди Гомес и контузиите на французина Антони Белмонт и португалеца Филипе Нашименто.

Тази ситуация налага връщането като опорен халф на швейцареца Давиде Мариани. Той ще действа редом до сенегалеца Хали Тиам. През седмицата се провали трансферът на капитана на „Берое“ Мартин Райнов, за когото бе планирано веднага да влезе в състава и да дебютира срещу „Септември“.