По традиция Левски бе активен на трансферния пазар. Равносметката след затварянето му е шестима нови на "Герена". Сега ръководството на Левски ще премине към следващото важно нещо - удължаването на договорите на играчите, които са желание от треньора Славиша Стоянович, но договорите им изтичат след края на сезона.

Номер едно в този списък е Габриел Обертан, пише "Тема спорт". Французинът е звездата на отбора, през този сезон се представя много силно и дори бе избран за един от капитаните. През лятото към него имаше интерес от Ланс, но той предпочете да остане на "Герена".

От Левски вече започнаха разговори за удължаването на споразумението между двете страни. Сините искат максимално бързо да разберат дали Обертан иска да играе в Левски и след лятото на следващата година. Шефовете на тима се надяват на положителен отговор от Обертан.

Друг от любимците на сините фенове Давид Яблонски е в същата позиция. И неговото бъдеще все още не е ясно, още повече, че Левски подписа с португалския защитник Нуно Рейш. Двамата ще се конкурират за място в стартовата единадесеторка.