Треньорът на Левски Славиша Стоянович се хвана за главата преди гостуването на Локо Пд. Този път причината не е това, че не може да разчита на ключови играчи, а че всичките му футболисти са на линия за сблъсъка на "Лаута". Двубоят с железничарите е утре от 20:00 часа.

Сърбинът със словенски паспорт има доста дилеми по състава. До момента той нито веднъж не е излизал с оптимален вариант на защитата - от началото на кампанията Димен Белаид, който е резерва, няма изпуснат мач и бе ползван като ляв бек и централен бранител.

Сега крайни защитници ще са Милош Цветкович и капитанът Иван Горанов. А в центъра три места ще си оспорват Холмар Ейолфсон, възстановеният от травма Давид Яблонски и взетият по време на паузата в първенството португалец Нуно Рейш.

Още по-голяма е битката за това кой да започне в халфова-та линия. Сигурни за две от трите места са дефанзиви швейцарският плеймейкър Давиде Мариани. За третата позиция ще спорят Антони Белмонт, фелипе Нашименто и Богдан Вашчук.

От началото на сезона твърди титуляри по крилата са Габриел Обертан и Жерсон Кабрал, които се справят отлично. На линия вече е и най-острият футболист на Левски от пролетта - Паулиньо. Така че и тук изборът на Стоянович ще е труден.

За върха на атаката спорят Станислав Костов, Серджиу Буш и Илия Димитров - надали Ривалдиньо ще попадне в групата.
Славиша Стоянович вече има достатъчно опции за титулярен състав. Тепърва ще става трудно за Левски. А треньорът може да започне смело да ротира футболистите в единайсеторката.