Панатинайкос може да реши една от дилемите в състава на Левски преди домакинството на Витоша – кой ще замени Хали Тиам. Сенегалецът получи пети жълт картон в гостуването на Локо (Пд) и бе наказан от БФС, пише „Меридиан мач“. 

Така той отвори сериозна дупка в средата на терена. Тя обаче може лесно да бъде запълнена, ако се видят мачовете на „детелините“ от Атина от 2016-18 г., когато там се подвизава Нуно Рейш. Португалецът е ползван именно като опорен халф от гърците, за които той има 27 мача и 1 гол. 

При завръщането си в родината обаче е върнат да играе като защитник, където той твърди, че му било по-лесно, макар в средата на терена да е играл и в останалите си клубове в чужбина – Метц и Серкъл Брюж.

Според запознати в тренировките от началото на седмицата Славиша Стоянович пробва различни варианти на състава, където е ясно, че в защита се завръща Давид Яблонски.

Най-сериозни промени обаче може да има в средата на терена, където под въпрос е и Давиде Мариани. Стоянович не бе доволен от изявите му на „Лаута“ и вместо него може да излезе Нашименто или Богдан Вашчук.